Po dvanáctidenní pauze byli Kohouti hodně při chuti. A už od čtvrté minuty zápasu vedli. Z výborné práce Zbyňka Irgla těžil obránce Tomáš Dujsík, jemuž zkušený kanonýr předložil puk do ideální pozice a olomoucký zadák mířil přesně.

To v tu chvíli ještě nikdo netušil, že na další branky se bude muset čekat proklatě dlouho.

Do dvougólového vedení mohl poslat Moru útočník Jan Knotek, který se do sestavy vrátil po měsíc a půl dlouhé absenci zaviněné zraněním. Na startu druhého dějství ale nastřelil jen tyčku Kacetlovy klece.

„V první třetině jsme šli brzy do vedení, to bylo fajn. Bohužel se nám nepodařilo ve druhé třetině navýšit, kdy jsme měli, řekněme, i pár vyloženějších šancí,“ hodnotil zápas Zdeněk Moták, trenér Olomouce.

„Nebylo povedené utkání ze začátku ani z jedné strany. Nedokázali jsme přenést to, co jsme trénovali, a teď myslím hlavně nasazení. Nedařilo se nám rozjet ten zápasový rytmus,“ souhlasil s nevalnou úrovní zejména startu zápasu domácí kouč Radek Bělohlav.

Dlouho zůstávalo jen na jedné brance. Střelcům se nedařilo, zato brankáři chytali jistě.

SROVNÁNÍ PARDUBIC 153 VTEŘIN PŘED KONCEM

Domácí ve třetí části ale hostující celek zatlačili, a i když už se zdálo, že si Branislav Konrád připíše první čisté konto v sezoně, nakonec se Východočeši prosadili. V čase 57:27 vyrovnal Radoslav Tybor.

„Ve třetí třetině jsme se dostali pod tlak vinou vyloučení, v závěrečné pětiminutovce domácí během i po vyloučení měli velký tlak a rezzultoval z toho ten vyrovnávací gól,“ ohlédl se za závěrem třetí části Moták.

Vyrovnaný stav už do konce základní hrací doby vydržel. Z následného prodloužení ale stačilo odehrát jen 19 vteřin. Klimkovu střelu dokázal pohotově doklepnout za čáru Pavel Musil, který prvním gólem v dresu Mory přisoudil svému celku bod navíc.

„Myslím si, že jsme si ten druhý bod ani moc nezasloužili, byly obrovské ztráty puku nejen u tohoto posledního gólu, ale i předtím. Nepovedené utkání, bereme jen bod, je to pro nás málo,“ štvalo Bělohlava, jehož tým zůstává i nadále na chvostu extraligové tabulky.
„My si vážíme každého bodu, co získáme, a já jsem rád, že jsme dnes získali dva,“ kývl Moták.

Olomoučtí si tak připsali druhé vítězství za sebou, v neděli se mohou pokusit o třetí. Na svém ledě totiž před vyprodanými ochozy plecharény hostí Jaromíra Jágr a jeho kladenské Rytíře.

HC Dynamo Pardubice – HC Olomouc 1:2 po prodloužení (0:1, 0:0, 1:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 58. Tybor (Mandát) – 4. Dujsík (Irgl, Burian), 61. Musil (Klimek). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Kis, Lučan. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 7 218.

Pardubice: Kacetl – Eklund, Holland, J. Kolář, Ivan, Mikuš, J. Zdráhal – D. Kindl, R. Kousal, Tybor – Hovorka, Mandát, Harju – Látal, T. Knotek, Blümel – M. Beran, Pochobradský, Matýs – Machač. Trenéři: Bělohlav, Janecký a Čáslava.

Olomouc: Konrád – Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Jaroměřský, Švrček, Dujsík, Valenta – Burian, Strapáč, Irgl – Klimek, Nahodil, P. Musil – Olesz, Kolouch, Skladaný – Hecl, J. Knotek, V. Tomeček. Trenéři: Moták a Tomajko.