Po vlažnějším startu předvedli hokejisté Mory krásnou akci, která hned skončila gólem. Na jejím počátku stál Herman, který nahrál rozjetému Pekrovi, a sám si najel před odkrytou branku, odkud pohodlně skóroval.

Od té chvíle měli Kohouti jasnou převahu a několikrát bezmocného soupeře jakoby začarovali před vlastní brankou. Třebíčské hráče pak dokázali dlouhé vteřiny dusit v obranném pásmu.

V prostřední části hry přišel druhý gól domácích, o který se bekhendovou střelou postaral Diviš.

Další pohledný moment přišel o pár chvil později. Kucharczyk v dobré pozici našel ještě lépe postaveného Diviše, který do prázdné branky zvyšoval na 3:0.

V poslední části se Horácká Slavia dočkala čestného gólu, kterého v přesilovce dosáhl Laš.

Druhý souboj obou týmů v rámci letošní přípravy tak tentokrát skončil výhrou Olomouce v poměru 3:1.

„Myslím, že utkání mělo dobré tempo. My jsme dnes hráli lépe, než v Třebíči a hosty jsme dostali pod tlak. My jsme s naší hrou spokojení a věříme, že se to nebude zhoršovat a naopak, že se to ještě bude vylepšovat," prohlásil po utkání olomoucký trenér Petr Fiala.

Jeho svěřencům se sice zatím v přípravě nadmíru daří, není radno však usnout na vavřínech.

„Máme v podstatě ještě tři týdny do startu soutěže a zatím jsme spokojení, ale samozřejmě bych to nechtěl zakřiknout. Hráčům stále něco říkáme a připomínáme, ale byl to čtvrtý přátelák a ten výkon vypadal dobře," doplnil Fiala.

Další zápas Kohouti sehrají příští úterý, kdy doma přivítají Havířov.

HC Olomouc – SK HS Slavia Třebíč 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Herman (Pekr), 32. Diviš (Jaroměřský, Rác), 38. Diviš (Kucharczyk, Jaroměřský) – 51. Laš. Rozhodčí: Minář – Novotný, Šimčík. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváků: 532.

Olomouc: Vošvrda – Bartoň, Ondrušek, R. Kadela, Janáček, Jaroměřský, Staněk, J. Schejbal – Pekr, Řípa, Herman – Diviš, Kucharczyk, Selingr – Rác, Králík, Vodný – Jergl, Novotný, Lehečka – O. Heža. Trenéři: Fiala a Dopita.

Třebíč: Zelenka – Rangl, Malena, Bičík, Čejka, Dittrich, Janota, Peroutka – Vondráček, Dolníček, Laš – Čuřík, Nahodil, Wasserbauer – E. Kadela, Kaut, Přibyl – Paták, Moučka, Čech – Horký. Trenéři: Pokorný a Novák.