Hokejisté Olomouce už znají kompletní rozpis přípravných zápasů na nadcházející extraligovou sezonu. Moru čekají soupeři, se kterými se v letních měsících utkává pravidelně. Nejzvučnějším týmem je pak bratislavský Slovan, slovenský účastník KHL, se kterým přípravu odstartuje.

Třinec, Zlín, Jihlava, Trenčín a Slovan Bratislava. To je pětice týmů, se kterými olomoucký tým pod vedením nové trenérské dvojice Tomajko a Moták absolvuje přípravu na novou extraligovou sezonu.

Zbyněk Irgl
Po fyzické stránce mám pořád na to být lídrem, říká Zbyněk Irgl

Hokejový půst Hanáci zajedí atraktivním soustem proti Slovanu Bratislava, který přijede do Olomouce ve čtvrtek 2. srpna. S týmem z Kontinentální hokejové ligy se Kohouti v rámci přípravy potkají po dvou letech.

V létě 2016 se během jihlavského Dukla Cupu potkali s Nižným Novgorodem, o dva roky dříve v přípravě na svou první extraligovou sezonu po 17 letech přivítali běloruské Dinamo Minsk.

Hanáci si domluvili dohromady osm přípravných utkání, z toho pět jich odehrají na svém ledě. Se Zlínem, Jihlavou a slovenským Trenčínem absolvují dvě střetnutí, s Třincem a Slovanem Bratislava se utkají jednou.

Generálka na nový ročník extraligy čeká Moru v pátek 7. září doma proti zlínským Beranům. Přesně o týden později vyzve na svém ledě v prvním soutěžním kole nováčka soutěže z Karlových Varů.

Robin Staněk
Povedené play-off? Věřil jsem si už předtím, prohlásil Staněk

Přípravná utkání HC Olomouc

Čtvrtek 2.8.
Olomouc – Slovan Bratislava

Úterý 7.8.
Jihlava – Olomouc

Čtvrtek 9.8.
Olomouc – Třinec

Čtvrtek 23.8.
Olomouc – Jihlava

Úterý 28.8.
Zlín – Olomouc

Čtvrtek 30.8.
Olomouc – Trenčín

Úterý 4.9.
Trenčín – Olomouc

Pátek 7.9.
Olomouc – Zlín