Teď se však zdá, že Hanáci optimálně vyladili formu. Naposledy si olomoučtí hokejisté vyšlápli na vedoucí Mladou Boleslav, kde vyhráli 4:2.

„Výborně jsme bruslili, hráli jsme ze zabezpečené obrany a dokázali jsme vyrážet do protiútoku," pochvaloval si trenér Jan Tomajko.

Olomouckým fanouškům by se dnes měla představit nová posila, útočník Erik Hrňa, který na Hané působí v rámci střídavých startů z Třince.

„Od začátku sezony jsem prakticky neodehrál pořádný zápas. Potřebuji se dostat do tempa a případně být schopen nastoupit zase v Třinci," řekl pro web HC Olomouc Hrňa, jenž v Boleslavi zaznamenal jednu asistenci.

IHC Písek je sice na posledním místě, ale v sobotu na domácím ledě dokázal potrápit druhé Ústí, se kterým prohrál 2:4.

„Odehráli jsme dobrý zápas, ale na body to nestačilo. Hráčům nemůžu skoro nic vytknout," řekl písecký trrenér Jiří Kudrna.

Jihočeský tým navíc spolupracuje s extraligovým Kladnem, které prvoligovému týmu vypomáhá startem svých hráčů. V sobotu tak třeba za Písek nastoupil zkušený obránce Libor Procházka, jehož Kladno však ve středu doma hostí České Budějovice.

Písek v dosavadních 21 zápasech nasbíral jen čtrnáct bodů a je poslední. Tým má se 41 góly nejhorší útok a nedaří se mu na hřištích soupeřů, kde vydoloval šest bodů.

Oproti tomu Kohoutům se na vlastním ledě nadmíru daří. Z dosavadních deseti zápasů devětkrát vyhráli a podlehli jen Mladé Boleslavi 2:3 po samostatných nájezdech.

Všechny zápasy v písecké brance odchytal kmenový gólman Plzně Marek Mazanec, který se však v první lize nemůže pochlubit žádnými zázračnými statistikami. O tom, že se jihočeskému týmu v ofenzivě nedaří, nejlépe vypovídá klubové kanadské bodování, které vedou hráči s pouhými osmi body. První vzájemný zápas na jihu Čech vyhrála Mora 4:2.

Utkání 22. kola první ligy mezi HC Olomouc a IHC Písek začíná ve středu v tradičních 18 hodin.