Znovu bez několika důležitých hráčů vyrazila Mora tentokrát na sever Čech, prostor mezi třemi tyčemi opět hájil Martin Falter. Gólmanskou jedničku Branislava Konráda zdravotní problémy ještě nepustily do akce.

Už od úvodních minut zažívali Kohouti na libereckém ledě těžké chvilky. Z otočky prověřil Faltra Lakatoš, další jasnou příležitost domácích hasil vkleče v brankovišti obránce Vyrůbalík.

V otevřeném duelu se útoky přelévaly ze strany na stranu. Ve skvělé šanci se ocitl Petr Mrázek, ale olomoucký útočník hledal ještě spoluhráče Mataie a z rychlé akce nakonec vyplynulo jen Mrázkovo vyloučení.

V závěru první části se snažili puk důrazně protlačit za Lašáka Tomáš Mikúš a Jakub Kotala, ale skóre už se před sirénou neměnilo.

Gólový okamžik slavili krátce po pauze liberečtí Tygři. Falter Jelínkovu střelu v oslabení nezkrotil a Bulíř přesilovku pohotovou dorážkou využil. Radost ale domácím dlouho nevydržela, do individuální akce se dostal Jan Knotek a zvládl překonat gólmana Lašáka.

Lídr extraligy ale brzy vedení opět strhl na svou stranu. Bartovič nahazoval od modré a za Vitásek překvapivě usměrnil kotouč za olomouckého brankáře. Liberec se s gólovou převahou dokázal uklidnit a navíc mohl rozdíl ve skóre i navýšit. Přes obránce se dostal Dominik Lakatoš, ale tváří v tvář Faltrovi mířil pouze do boční sítě olomoucké branky.

„Ve druhé třetině jsme dosáhli na stav 1:1, ale potýkali jsme se dnes trochu s nedisciplinovaností. Myslím, že fauly v útočném pásmu nás dnes stály trošku víc, co jsme mohli v tom zápase dokázat," konstatoval asistent olomouckého trenéra Jan Tomajko.

Několik pokusů na vyrovnání měl ve 44. minutě Vilém Burian, vytáhlý forvard Hanáků ale z úhlu nedokázal puk procpat mezerou mezi tyčí a brankářem Lašákem.

Neujaly se ani pokusy Knotka či Fořta, Olomouc se proti vedoucímu týmu extraligy nedokázala dostat do souvislejší převahy. Potenciální závěrečný nápor navíc oslabilo vyloučení Rašnera v 57. minutě, vítězství domácích pak devět vteřin před koncem korunoval gólem na 3:1 po ztrátě Vyrůbalíka Krenželok.

„Měli jsme vstřelit v úvodním tlaku gól, aby nás trochu uklidnil, což se však nestalo. Jsem rád, že tým po celou dobu bojoval, i když si vůbec netroufnu tvrdit, že jsme byli lepším týmem," uvažoval kouč Liberce Filip Pešán a dodal: „Našli jsme však cestu, jak ten zápas vyhrát."

Kromě některých vyloučení mohly Hanáky nakonec mrzet nevyužité příležitosti.

„Vytvořili jsme si nějaké šance, ale bohužel jsme nebyli produktivní. Na Liberci je vidět, že hraje v pohodě," uznal trenér Tomajko.

Šanci obnovit naději na předkolo play-off budou mít olomoučtí hokejisté v neděli v domácí plecharéně, kde od 17:20 hostí v televizním utkání Piráty z Chomutova.

Bílí Tygři Liberec - HC Olomouc 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Bulíř (P. Jelínek), 32. Vitásek (Bartovič, Svačina), 60. L. Krenželok - 26. J. Knotek (Jaroměřský). Rozhodčí: Hribik, Bejček - Zíka, Kotlík. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. Diváci: 5879.

Liberec: Lašák - Vitásek, Ševc, Mojžíš, Jánošík, Pyrochta, Derner - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Valský, Bulíř, Radivojevič - Svačina, Vantuch, Bartovič - J. Stránský, Bližňák, Ordoš. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Olomouc: Falter - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Rašner, J. Galvas - Roman Vlach, J. Knotek, Laš - Eberle, Sundher, Burian - Fořt, T. Mikúš, Holec - Kotala, P. Mrázek, Matai. Trenéři: Venera a Tomajko.