Devatenáctiletý bek zahájil na Hané přípravu na ledě od samého počátku. Nechal se však slyšet, že tyto tréninky pojme především jako přípravu před odletem do Ameriky. Vloni totiž hrál OHL za Ottawu 67s.

„Ze začátku u nás byl jen do tréninků. Čekalo se, jak dopadne v Americe. Před týdnem ale naznačil, že se tam asi nevrátí,“ řekl Josef Podlaha, sportovní manažer HC Olomouc.

Odchovanec vsetínského hokeje nakonec zůstává v Olomouci. „Podepsali jsme roční hostování ze Vsetína,“ upřesnil Podlaha.

„Tušil jsem, že Amerika není stoprocentní a v Olomouci mi nabídli trénování. Po sezoně mi trenér řekl, že se mnou počítá i na další ročník. Před třemi týdny jsem se ale dozvěděl, že zájem není. Řekl jsem si o trejd, ale žádný zájemce se nenašel. V Olomouci jsou dobré podmínky, a pokud se bude dařit, je možnost dostat se do extraligového Znojma,“ řekl ke svému olomouckému angažmá Radim Ostrčil.

Posilu do obrany přivítali i trenéři. „Je u něj určitá perspektiva, i když Radim má vyšší cíle, než je první liga. Svůj prostor na ledě určitě dostane,“ uvedl kouč Petr Fiala.

Olomoucký sportovní manažer má nadějného obránce dlouhodobě v hledáčku. „Dva roky ho sleduju. Ostrčil nebyl s minulou sezonou moc spokojený, chtěl dostat víc šancí. Máme radost, že u nás podepsal smlouvu. Je to kvalitní perspektivní obránce,“ pochvaloval si Podlaha.

Oproti tomu jednání o dalším obránci Robinu Staňkovi ještě stále nepřinesla výsledek. „Bude záležet na požadavcích vedení Uherského Hradiště. Kdyby si klub kladl přemrštěné podmínky, od jednání odstoupíme. Během týdne bychom tuto záležitost chtěli mít dořešenou,“ naznačil Podlaha.

Vedení Mory se v letní přestávce ale zatím daří posilovat. Obranu mimo Radima Ostrčila vyztužil zkušený David Kudělka. Produktivitu by měli zvýšit útočníci Jiří Řípa a Petr Sakrajda.