„Byl to pro nás smolný zápas. Je to škoda. Nepředpokládali jsme, že by Slavia byla nějak oslabená. Myslím si, že to na nich asi žádné stopy nezanechalo," řekl olomoucký trenér Jan Tomajko.

Domácí tým kvůli střevním potížím žádal o přeložení zápasu, ale Mora nesouhlasila.

Domácím tak chyběli oproti minulému duelu beci Valach, Růžička a útočníci Sklenář 
a Stránský.

„Situace pro nás nebyla lehká. Klobouk dolů, kluci to parádně odmakali. Byl to parádní týmový výkon," pochvaloval si slávistický kouč Jan Srdínko.

Do první šance se dostali hosté. Jenže atakovaný Zuzin z dorážky Furcha neprostřelil. A Slavia trestala. Holec vystihl olomouckou rozehrávku, projel až před Trvaje, kterého prostřelil.

Další šanci měl v přesilovce Knot. Z nadějné pozice ale netrefil branku. Na konci třetiny měl Ondrušek problémy na útočné modré a Tomica se řítil do brejku. Těsně před zakončením mu olomoucký bek obětavým skokem puk vypíchl.

Po přestávce hosté začali velkým tlakem. Do šance se sice nedostali, ale Poletín zasáhl Jergla do obličeje a způsobil mu krvavé zranění.

Dlouhou přesilovku sice Hanáci hráli mizerně, ale přišlo Krejčího vyloučení a Mora hrála proti třem.

Jenže místo toho, aby hosté vyrovnali, Marosz fauloval. Záhy na trestnou zamířil 
i Škůrek, a tak si dvojnásobnou přesilovku zahrála Slavia.

Gól měl na hokejce Pletka, jemuž puk na poslední chvíli sebral Dlouhý.

Mora oslabení přežila 
a udeřila. Matai si vyměnil puk s Hermanem a prvně jmenovaný prostřelil Furcha.

Těsně před přestávkou ještě Doležal přihrávkou zpoza branky našel Vlasáka a Trvaj nevěděl, kde je puk. Ten byl naštěstí pod betony olomouckého gólmana.

V úvodu třetí třetiny se ocitl nejdříve sám před Furchem Buc, ale slávistický gólman zasáhl.

Oproti tomu Slavia byla úspěšná. Čermák puk potáhl po pravém křídle, přihrál před branku, kde kotouč zůstal a Čermák pohodlně dorážel. Vzápětí trefil Kucharczyk břevno a to, že se nejednalo o gól, potvrdil i videorozhodčí.

„Ve třetí třetině jsme měli vyložené šance, které jsme neproměnili. Pak jsme po chybě dostali na 1:2," litoval Tomajko.

V dalším průběhu si Kohouti vytvořili velký tlak. Jenže do vyložených šancí se nedostali ani v přesilovkách.

Baráž pokračuje pátým kolem již v pátek, kdy se Mora pokusí bodovat na ledě Českých Budějovic.

HC Slavia Praha – HC Olomouc 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Holec, 46. M. Čermák (Vlasák) – 34. Matai (Herman). Rozhodčí: Hradil, Pavlovič – Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 7:6. Bez využití. Diváci: 2675.

Slavia: D. Furch – Krejčí, Štich, Knot, Kolařík, J. Novák, Šulc – Pletka, Bednář, Tomica – M. Čermák, Vlasák, J. Doležal – Holec, Vas, Kolář – J. Veselý, Andres (42. Divíšek), Poletín. Trenéři: J. Beránek a Srdínko.

Olomouc: Trvaj – Majeský, Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Houdek, Staněk – Buc, J. Knotek, Laš – Kucharczyk, Marosz, Řípa – Zuzin, Herman, Matai – Jergl, Patera, R. Dlouhý. Trenéři: Fiala, Dopita a Tomajko.

Hokejová extraliga – 4. kolo baráže: Chomutov – České Budějovice 4:3 v prodl. (1:3, 2:0, 0:0 – 1:0), Slavia Praha – Olomouc 2:1 (1:0, 0:1, 1:0).

Tabulka baráže:

1. Slavia Praha 4 2 1 0 1 7:6 8
2. Chomutov 4 1 2 0 1 12:8 7
3. Olomouc 4 2 0 1 1 9:7 7
4. České Budějovice 4 0 0 2 2 8:15 2