Domácí sice v úvodu při přesilovce nastřelili tyč, další průběh úvodního dějství ale ovládli škodováci.

„Neměli jsme absolutně žádný pohyb, byli jsme nedůrazní v soubojích. Velmi jsme to Boleslavi usnadnili," zlobil se olomoucký trenér Jan Tomajko.

Nouza nejprve promáchl puk před odkrytou brankou, v dalších šancích už ale byli hosté produktivní. Po vhazování se puk náhodně odrazil k Loskotovi a ten snadno puk zasouval do prázdné branky. Devět sekund před první sirénou se navíc Nouza s Mikulíkem dostali do přečíslení a David Vrbata přidal druhý gól.

„Hráli jsme podle našich představ. Vedení 2:0 ale bývá naše prokletí," avizoval boleslavský asistent trenéra Jiří Slabý.

Středočeši sice po přestávce zahrozili nájezdem Hrdela, který skokem zneškodnil Kašík. Pak ale iniciativu převzala Mora. Nedbálek nejprve v nájezdu neuspěl, ale v polovině zápasu Ondruškovo nahození skončilo až u Pekra, který z bezprostřední blízkosti prostřelil Willa.

Lhotský mohl záhy vyrovnat, ale z úhlu netrefil poloprázdnou branku. Hosté zahrozili v přesilovce. Kašík se ale proti Nouzovi vytáhl.

Kohouti se vyrovnání dočkali ve třetí třetině. Will vyrazil Cartelliho bombu před sebe, kde už číhal Pekr.

Minutu před třetí sirénou byl vyloučen Diviš a hosté si vytvořili velký tlak v prodloužení, kdy se přesilovka změnila na čtyři na tři. Kašík však několik tutovek vychytal a v jednom případě mu pomohla i tyč.

Rozhodnutí tak přinesly až nájezdy. Když v prvních třech sériích uspěli Vrbata a Kucsera, drama pokračovalo. Houdek mířil do betonů a neuspěl ani boleslavský Němeček. Kucsera se postavil i ke druhému nájezdu. Puk mu utekl, ale jen těsně minul levou tyč. Střelou mezi betony však zápas ukončil Nouza.

„První třetina nás stála celý zápas," poznamenal Tomajko.

V sobotním devátém kole se Mora pokusí ukončit nezdary na ledě soupeřů v Písku.

HC Olomouc – BK Mladá Boleslav 2:3 SN (0:2, 1:0, 1:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 30. Pekr (Herman, Řípa), 53. Pekr (Cartelli) – 16. Loskot (Lenc, Kafka), 20. Nouza (Mikulík, Vrbata), rozh. nájezd Nouza.

Rozhodčí: Humpolíček – Adamec, Poruba. Vyloučení: 6:7. Diváci: 1138.

HC Olomouc: Kašík – Bartoň, Ondrušek, Lhotský, Valenta, Cartelli, Nedbálek, Houdek – Pekr, Řípa, Herman – Švaňhal, Diviš, Selingr – Kucsera, Kucharczyk, Hampl – Rác, Heža, Vodný.

BK Mladá Boleslav: Will – Kasík, Pojkar, Němeček, Chaloupka, Jindra, Šmach, Drábek, Běňovič – Nouza, Vrbata, Mikulík – Jiránek, Hrdel, Pabiška – Rys, Koudelka, Demel – Lenc, Loskot, Kafka.