Vítěznou branku vstřelil v infarktovém závěru zlínský útočník Jiří Ondráček v čase 59:55.

Na zlínském ledě se střetli dva aspiranti na umístění v elitní šestce, hostující tým však do důležité bitvy vstoupil velice vlažně.

Berani dostali hned v úvodu k dispozici sérii přesilových her a v 11. minutě předvedli krásnou kombinaci, kterou do prázdné branky zakončil Roberts Bukarts.

Mora se ale díky snaze Františka Skladaného v předbrankovém prostoru dostala ještě v první třetině ke šťastnému vyrovnání a v polovině zápasu šla dokonce do vedení.

Jakub Galvas našel od modré čáry krásně Marka Laše, jehož pokus dorazil do prázdné branky Jan Eberle.

Zbyněk Irgl
Obrovská ztráta. Teď už jde o všechno, burcuje Irgl

Vedení hostům vydrželo necelé tři minuty, než si Bukarts přispal další přesilovkovou trefu. Lotyšská hvězda se proti Olomouci dvakrát trefila i zářijovém souboji v hanácké plecharéně.

Tím komplikace Kohoutů neskončily. Hosté totiž ve druhé třetině přišli o obránce Davida Škůrka, který po zákroku Kubiše musel na vyšetření do nemocnice. Útok na hlavu a krk ze strany zlínského hokejisty přitom zůstal nepotrestaný.

A byl to právě forvard domácího celku, který na startu třetí třetiny procedil puk za záda Konráda a poslal Zlín podruhé v zápase do vedení.

Jágrmánie v Přerově - únor 2018. Fronta na lístky na utkání s Kladnem hodinu před otevřením pokladny
Fronta na Jágra: někteří čekali na vstupenky i sedm hodin

Mora pak nakopla motory a dočkala se vyrovnání, když Zbyněk Irgl z úhlu dopravil puk za Kašíkova záda.

Domácí ale v infarktovém závěru urvali všechny body, když pět sekund před třetí sirénou rozhodl gólovou dorážkou Jiří Ondráček.

"Je to obrovská škoda, pro nás je každý bod zlatý. Ale na druhou stranu máme před sebou nějakých šest kol a musíme pořád hrát dál a sbírat bodíky," řekl po zápase zklamaný autor vyrovnávací branky na 3:3 Zbyněk Irgl.

Mora si po nešťastné moravské bitvě bude chtít spravit chuť už ve neděli, kdy od 17 hodin na domácím ledě přivítá Třinec.

Jaromír Jágr a Matěj Pekr
S Jágrem do přesilovky? To bych si přál, usmívá se olomoucký Kladeňák Pekr

AUKRO BERANI ZLÍN - HC OLOMOUC 4:3 (1:1, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 11. Roberts Bukarts (Okál, Ferenc), 33. Roberts Bukarts (Okál, Freibergs), 45. Kubiš, 60. J. Ondráček (Kubiš) – 14. Skladaný (Jaroměřský), 30. Eberle (Laš, J. Galvas), 59. Irgl (Herman, J. Galvas). Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. Rozhodčí: Hradil, Úlehla – Gebauer, Lederer.
Aukro Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Žižka (A), Řezníček, Matějíček – Okál, Fořt, O. Veselý (C) – Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts – Kubiš (A), Popelka, J. Ondráček – Illo, Fryšara, Klhůfek.
HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Houdek, L. Galvas, Jaroměřský, J. Galvas – Laš, J. Knotek (A), Eberle – J. Káňa, Strapáč, Irgl – Burian, Herman, Skladaný – Holec, Mráz, Ostřížek.