Hosté nezačali zápas vůbec dobře a v první třetině dvakrát inkasovali v oslabení. Plutnar s Bakošem překonali Vošvrdu ze stejného místa.

Po přestávce Hanáci přidali, ale šance Laše, Mataie a Pekra se neujaly. Naopak přesilovková bomba Dernera skončila v olomoucké brance. V polovině zápasu se ještě do šibenice trefil Krenželok a vypadalo to na debakl Mory. To už bylo na olomouckého gólmana moc a odjel na střídačku.

S příchodem Urbische ale Kohouti ožili. Nejprve Pekr přihrávkou zpoza branky připravil gól Mataiovi. Při další přesilovce trefil Herman tyč, ale gól slavil Knotek. Po trefě Marosze si dokonce liberečtí trenéři vybrali oddechový čas. Těsně před přestávkou si to na pěsti rozdali Laš s Vlachem a mohli se jít sprchovat.

Vyrovnat se ale olomouckým hokejistům nepodařilo. Liberec bez problémů přečkal přesilovku, Jonák se prosadil se přes několik protihráčů, přihrál Mikyskovi, jenž uzavřel skóre.

Ve středu olomouckým hokejistům začíná baráž o extraligu. Mora na úvod na domácím stadionu hostí České Budějovice.

Bílí Tygři Liberec – HC Olomouc 5:3 (2:0, 2:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Plutnar (Šimek, Filippi), 20. Bakoš (Derner), 24. Derner (P. Jelínek, Filippi), 31. Krenželok (P. Jelínek, Kolmann), 50. Mikyska (Jonák, Plutnar) – 35. Matai (Pekr, Jaroměřský), 37. Knotek (Buc, Jaroměřský), 37. Marosz (Řípa). Rozhodčí: Mikula, Mrkva – Bryška, Kajínek. Vyloučení: 9:11. Využití: 3:2. Diváci: 4022.

Liberec: Vaněček – Šimek, Výtisk, Plutnar, Derner, Ulrych, Kolmann, Voráček – J. Valský, P. Jelínek, Krenželok – Bakoš, Filippi, T. Urban – A. Dlouhý, Mikyska, Jonák – Miškovský, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Olomouc: Vošvrda (31. Urbisch) – Staněk, Janáček, Škůrek, Ondrušek, Houdek, Jaroměřský, Rašner – Buc, Knotek, Laš – Kucharczyk, Marosz, Řípa – Pekr, Herman, Matai – Jergl, Patera, Vodný. Trenéři: Fiala, Dopita a Tomajko.