Kohouti hráli za stavu 1:1 přesilovku, která se pomalu blížila ke svému konci.

Jenže Zbyněk Irgl projel ze středního pásma do mezikruží, vystřelil a v pádu, byť atakovaný soupeřem, dorazil skákající puk za záda zlínského brankáře Libora Kašíka.

„Naštěstí mi to přistálo přímo na hůl, já jsem jenom máchl a spadlo to tam. Měl jsem při tom i štěstí,“ oddechl si Irgl.

Mora se dočkala vedoucí branky, těsný náskok už udržela a dokonalý obrat byl dokonán.

Zamrzlé přírodní koupaliště Poděbrady u Olomouce - 24. ledna 2019
Led pokryl rybníky, bruslaři vyjeli. Zamrzly i Poděbrady

OSPALÁ ÚVODNÍ TŘETINA

Úvod zápasu totiž nezastihl hokejisty z Hané v dobré pohodě.

„Nezačali jsme vůbec dobře, první třetinu jsme byli takoví ospalí. Plácali jsme to po sobě a bylo vidět, že se možná i lehce bojíme hrát,“ popisoval Irgl.

Na vině byla zřejmě i ztracená středeční přestřelka ve Vítkovicích.

„Když dáte šest gólů venku a stejně nevyhrajete, tak sebevědomí trošku chybí,“ přiznal nejlepší střelec Olomouce v letošní sezoně.

Vedoucí gól Beranů dal ve 14. minutě druhé třetiny Jakub Herman, který to proti svému bývalému klubu zkrátka umí.

„Dřív jsme si s kluky psali nějaké esemesky před zápasem, tentokrát už ani žádné hecování neproběhlo. Už to beru normálně, jako každého jiného soupeře,“ máchl rukou Herman.

Na začátku třetí části Mora poprvé potrestala zlínský faul, když v přesilovce vyrovnal Jan Knotek. A vítězný gól si připsal Irgl necelých osm minut před koncem.

„Po nevydařené první třetině jsme se do toho dostávali a hra vypadala líp a líp. Ale i soupeř měl spoustu šancí,“ upozornil autor 17 letošních gólů Irgl.

Mora si díky těsné výhře upevnila postavení v elitní desítce, aktuálně je sedmá a Zlínu odskočila na pět bodů.

„Tyhle body jsou pro nás opravdu zlaté. Na druhou stranu se do konce základní části může stát ještě cokoliv, ve hře je spousta bodů. My musíme šlapat každý zápas a opravdu každý bodík pro nás bude znamenat hodně,“ prohlásil Irgl.

Petr Kolouch
Kolouch: Nemůžeme hrát hurá hokej. Za čtyři kanadské body si nic nekoupím

KOLOUCH MUSEL DO NEMOCNICE

Zápas předčasně skončil pro olomouckého útočníka Petra Koloucha, kterého nevybíravě srazil zlínský Zdeněk Okál. Také on musel z ledu, protože vyfasoval pětiminutový trest plus do konce utkání.

„Myslím ale, že Okál dostane ještě další trest. Tam nebyl ani puk a zákrok byl veden přímo na hlavu. Myslím, že minimálně dva zápasy ještě dostane,“ konstatoval Irgl.

„Koloušek odjel do nemocnice, ještě nemáme zprávy, jak vypadá,“ řekl na adresu zraněného spoluhráče.

V neděli od 17 hodin bude Mora bojovat o další body na domácím ledě proti předposlednímu Chomutovu.

PSG Berani Zlín - HC Olomouc 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 34. Herman (E. Kulda) - 42. J. Knotek (Jaroměřský), 52. Irgl. Rozhodčí: Hradil, M. Sýkora - Bryška, V. Hanzlík. Vyloučení: 4:3, navíc Okál (Zlín) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 4487.
Zlín: Kašík – Freibergs, Nosek, Žižka, Řezníček, Gazda, Valenta, Ferenc – Kubiš, Fořt, Ondráček – Lakatoš, P. Sedláček, Kulda – Popelka, Fryšara, Šlahař – Herman, Honejsek, Okál. Trenéři: Svoboda a M. Hamrlík.
Olomouc: Lukáš – Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, J. Galvas, Švrček, Rutar – Ostřížek, J. Knotek, Jergl – Strapáč, Kolouch, Irgl – Laš, Skladaný, Mráz – Burian, Handl, V. Tomeček. Trenéři: Moták a Tomajko.