„Potřebujeme zpevnit obranu a především konečně doma zvítězit v řádné hrací době a to nás nakopne,“ míní mladý obránce Kohoutů Radim Ostrčil (*1989).

Rozhodly zejména chyby v obraně?
Dostali jsme smolné góly, vesměs samé dorážky, což je chyba obrany. To jsme měli mít pokryté, ale teď se už nic nedá dělat.

V předchozím kole jste senzačně porazili Chomutov, teď už je pohoda zase pryč?
My jsme čekali, že už to půjde, ale zkrátka to nešlo. Je to obehraná písnička: necháme soupeře vstřelit dva až tři góly a pak to jen stahujeme. S přibývajícím časem hru zlepšujeme, ale to už je asi pozdě.

Čím vás soupeř z Podkrkonoší nejvíce překvapil?
Hráli dobře hlavně v defenzivě. Po tomto zápase jsou tuším první v tabulce, takže naplnili očekávání a hráli výborný hokej.

Konečně jste zabrali v přesilových hrách a dvakrát skórovali, je to změnou taktiky?
Teď už přesilovky nehrajeme tak složitě. Před sezonou jsme měli nějaký systém, ale teď jsme si řekli, že budeme hrát jednoduše na modrou čáru na beky a pak rovnou všechno do brány. Tak to tam vždycky padá, asi je to lepší.

Co může být odrazovým můstkem do horních pater tabulky?
Domácí utkání, ve kterém budeme bodovat naplno. Zatím jsme doma vyhráli jen dvakrát na nájezdy, takže bychom chtěli konečně zvítězit v normální hrací době.

Nemáte problém s koncentrací proti papírově slabším soupeřům?
Je to tak. Nevím, v čem je chyba, nejspíš je trochu podceňujeme. Už se nad tím musíme zamyslet a hlavně doma vyhrát.

Jakou má podle vás mužstvo Mory největší herní slabinu?
Je to obrana. Góly se vždycky nějaké dostanou, ale to byly vyloženě chyby obránců. Samozřejmě bychom mohli taky více branek střílet, ale hra vždycky vychází z defenzivy.

Čtěte také: Chytne se Mora proti Havířovu?

Miroslav Mazal