Mora ukořistila ve vyřazovacích bojích tolik cenné vítězství venku, v sérii vede 3:1 a teď si přeje jediné. Definitivně se Sarezou skoncovat.

„Určitě! Už to nesmíme prodlužovat dál. Zaprvé kvůli volnu, aby bylo delší a my si odpočinuli, ale hlavně kvůli těm lidem,“ dodává bez lítosti křidelník Kohoutů Tomáš Zbořil.

Podobné smýšlení má i stále produktivnější Jakub Čuřík.

„Budeme se to snažit rozhodnout hned v první třetině. Pokud ne, budeme hrát trpělivě, aby se to zvládlo před vlastními fanoušky a nemuselo se do Ostravy,“ nechce se rychlonohému forvardu do bánské oblasti těžit eventuální další výhru.

Centr znovu nalezené třetí formace se těší z tolik osvědčené souhry s Bordowskim a Zbořilem. Ne jen na jeho úsměvu, ale i při pohledu do kanadského bodování poznáte, že Čuříkovi zkrátka tahle dvojice svědčí. Jeho sedm bodů (2 5) je nejproduktivnější počin ze všech Kohoutů v play-off. Prosadí se i dnes?

„Určitě bych byl rád, kdyby něco spadlo. Hlavně abychom vyhráli, bylo to 4:1 a my se mohli připravit na dalšího soupeře. Jestli to tam padne, bude to jen třešnička na dortu. Jsem rád, že se daří celému mančaftu a naší pětce,“ zářil při nedělením tréninku.

Jediné chmury se mohou Hanákům udělat snad jen při vzpomínce na 5. minutu posledního vítězného utkání.

Neochvějná jednička Štefan Žigárdy sklopila masku a přenechala místo Daliboru Sedlářovi. Ten už neinkasoval. Že by to mělo ale poznamenat psychiku nejpilnějšího sběratele čistých kont v základní části, zdá se prý nehrozí.

„Jeho psychiku? Ne! To určitě ne. Dostal, těžko říct, jestli blbé góly. Střídal sám,“ věří v dobrou duševní kondici strážce olomoucké svatyně Zbořil, který ale přiznává, že náhlým střídáním spoluhráčům svým způsobem pomohl.

„Dal nám impuls. Od té doby jsme hráli prostě dobře.“

Žigárdyho se zastal i Čuřík. „Je to zkušený gólman. Celou sezonu nás držel. Kdo bude chytat záleží na trenérech, ale oba chytali celou sezonu fantasticky. Že se Žigymu nepovedly dva zápasy, to tak někdy je. Dalibor ho zastoupil skvěle. Zápas vychytal,“ podotýká.

Samotní kouči mají brankářskou otázku vyřešenou, ale… „Ale neřekneme,“ usmívá se šibalsky kouč Petr Vlk.

Dnešní duel se Sarezou dá odpověď nejen na tuto otázku, ale možná odhalí i semifinalistu. Bitva krále Východu Olomouce s nepředvídatelnou Ostravou nabízí také souboj dvou hráčů, kteří byli před sezonou součástí výměny.

Nejproduktivnějšího hráče play-off kapitána Sarezy Roberta Najdka s Petrem Janečkou.

„Na ledě se to hodně štengruje. Narážky probíhají. To patří k play-off. On je na nás vyhecovaný ,“ popisuje atmosféru na ledě Čuřík. „Mám zvláštní motivaci. Hecovaní probíhá,“ přiznává Janečka.

Hokejová bitva kvůli fotbalovému utkání Sigmy se Spartou začíná od 19. hodin.

„Sigma s rozjetou Spartou nemá moc šancí. Tím nechci zatracovat fotbal, ale radost z vítězství bude s námi určitě větší,“ zve do hlediště Čuřík. Nastane tedy poslední drtivý dopad Mory na Sarezu?