Vedení se přelévalo z jedné strany na druhou. O vítězství rozhodlo odvážné sólo obránce Jiřího Ondruška v poslední minutě.

„Už jsme byli nachystaní na prodloužení. Jirka Ondrušek své rockové sólo ale dotáhl do konce,“ okomentoval vítězný gól olomoucký trenér Petr Vlk.

Ještě šest minut před koncem ale vedla Kometa. Mora se ale před zaplněným stadionem nevzdala a skóre otočila.

„Je smutné, že máme mužstvo složené ze zkušených hráčů a přitom závěr zápasu takhle zkomolí. Při našem vedení 3:2 už se v závěru v naší třetině neměl hrát žádný hokej. Puk jsme měli vyhazovat,“ kritizoval své hráče brněnský kouč Vladimír Kýhos.

Jeho olomoucký trenér u svých svěřenců ocenil především nasazení. „Jsme spokojen s výsledkem i hrou. Soupeř má spoustu zkušených hráčů. My jsme se s tím porvali bez respektu a s důrazem. Vyzdvihovat nikoho nebudu. Celý tým šel vítězství naproti,“ uvedl Vlk.

Souboji o první místo navíc výrazně pomohla i atmosféra na stadionu, kam tentokrát zavítalo kolem čtyř tisíc fanoušků. „Když přijde tolik diváků, hráčům to pomůže. Je škoda, že olomoučtí fanoušci nechodí i na jiné zápasy. Kluci si za svoje výkony zaslouží větší podporu,“ přál si olomoucký trenér.

Utkání se povedlo Jakubu Čuříkovi, kterého v předešlých kolech na ledě nebylo moc vidět. Nastupuje totiž ve čtvrtém útoku, jenž má méně prostoru. Jeho postavení by se ale mohlo změnit. „Čuřík odehrál dobrý zápas. Zaznamenal gól a přihrávku. Jestliže bude pokračovat v těchto výkonech, není důvod, aby do zápasu nezasahoval víc,“ připustil Vlk.

Do konce základní části první ligy už zbývají poslední tři kola. Ve středu Mora hraje na ledě třetího Havířova.