Severočeši se chytají stébla a snižují stav sérii na 1:2. Hanáci se legendě o chomutovské půdě postaví opět v sobotu v 17.30.

Musíme vydržet úvodní tlak, pak se dá s Chomutovem hrát. Věděli moc dobře hráči Mory, kde leží klíč k úspěchu. Jenomže… Už ve 3. minutě se při signalizovaném vyloučení prosadil střelou nad Žigárdyho lapačku Martin Ťupa.

Hanáci reagovali vzápětí. V čase 5.33 se v brankovišti nejlépe orientuje Richard Brančík a srovnává. Uběhlo neuvěřitelných dvanáct vteřin, osamocený Polanský dostává puk, který posílá mezi Žigrádyho betony.

Otřesení Kohouti se pak na ledě chvíli hledali a než se našli, agresivně hrající domácí udeřili potřetí. Závar před Žigárdym ukončil v 17. minutě Kostourek.

„Nezvládli jsme první třetinu. Je jasné, že hráče jsme na nástup Chomutova upozornili, ale pak je druhá věc, jak se k tomu na ledě postaví,“ zlobil se olomoucký trenér Petr Fiala.

Kohouti ve druhé třetině hru vyrovnali. Agresivita Chomutova se měnila v nelítostné zákroky, které Petr Žajgla odnesl úderem do oblasti hlavy a s podezřením na otřes mozku z utkání odstoupil.

„Předváděli místy až likvidační fauly,“ pozastavil se nad zákeřností zákroků Fiala. Tvrdé hity Severočechů ovšem k nelibě diváků rozhodčí pravidelně trestali. Mora si ale s přesilovkami nevěděla rady. „Bohužel. Nedali jsme kontaktní gól. Přesilovky jsme neodehráli nejlépe,“ podotýká.

V posledních minutách odvolala Mora brankáře. Kohoutí palba ale brankou neskončila a vyhozený puk Polanským se od mantinelu dostal až do opuštěné klece – 4:1.

„Víme, že tým může hrát lépe než dnes. To nám důvěru ve vítězství zítra. Ale bude to složité,“ prohlásil těsně po prvním semifinále v Chomutově Fiala.

Chomutov – Olomouc 4:1 (3:1, 0:0, 1:0)

Branky: 6. a 60. Polanský, 3. Ťupa, 17. Kostourek – 6. Brančík. Rozhodčí: Hribík, Jeřábek – Čížek, Prchal. Diváci: 3420. Vyloučení 12:7.

Chomutov: Horčička – Trefný, Révay, Všetečka, Chatrnúch, Ťupa, Bombic, Kloz, Kolda – Gálik, Domin, Polanský – Mikšovic, Šíp, Jíra – Hašek, Charousek, Jeslínek – Havlůj, Kostourek, Tauš.

Olomouc: Žigárdy – Kříž, Nedbálek, Vyrůbalík, Bartoň, Štach, Chmelíř, Švrček, Ondrušek – Smejkal, Ministr, Bouz – Ondráček, Brančík, Žajgla – Bordowski, Čuřík, Zbořil – V. Meidl, Janečka, Ondráček. Trenéři Petr Fiala a Petr Vlk.