Hosté byli totiž hodně nebezpeční. „Zápas se mi hodnotí těžko, protože si myslím, že jsme byli lepší. Prohráli jsme ale na penalty a o to je to krutější,“ neskrýval zklamání chomutovský trenér Martin Pešout.

Domácí kouč Petr Fiala cennou výhru nijak nepřeceňuje. „Je to jen dílčí krok. Vyhráli jsme podruhé a jestli to bylo zasloužené nebo ne, je absolutně jedno,“ připomíná.

Chomutovští hokejisté si však v druhém zápase dokázali, že proti Moře mohou uspět. „Nemá smysl věšet hlavy. Když předvedeme takový výkon příště, štěstí se snad přikloní k nám,“ věří Pešout před dvěma domácími zápasy.

Severočeši se chytili především v polovině utkání, kdy během osmdesáti vteřin nastříleli tři góly. Ze stavu 3:1 se tak skóre rázem otočilo na 3:4. „Hosté šli gólům naproti. Dali jeden gól při avizované výhodě a další v přesilovce. Tři góly v tak krátkém sledu bych nedramatizoval. Bylo důležité, že jsme hned vyrovnali,“ podotkl Fiala.

Chomutov navíc v poslední minutě dokázal vyrovat i přesto, že hrál v oslabení. „V závěrečné minutě jsme třikrát prohráli vhazování a také proto jsme dostali vyrovnávací gól,“ upozornil Fiala.