„Všechno špatné je pro něco dobré. Je to varování před extraligou. Někteří hráči po předchozích zápasech usnuli na vavřínech. Věřím, že to byl výstražný prst a projeví se to v dalších zápasech,“ okomentoval nepovedenou generálku olomoucký trenér Zdeněk Venera.

„Zápas jsme neodehráli dobře. Přišlo určité polevení. Na začátku jsme dali dva góly, ale Zlín je houževnatý soupeř a nepoložil se,“ zhodnotil zápas olomoucký kouč.

Zatímco hosté do hry nasadili řadu hráčů z širšího kádru, Hanáci nastoupili v optimální sestavě.

„Ti kluci, co nejsou v základní sestavě, jsou takoví psi, co se chtějí ukázat. V tomhle byl Zlín lepší. My jsme hráli až příliš pohodový hokej,“ všiml si největšího rozdílu Zdeněk Venera.

Pozitivní byl alespoň návrat útočníka Vlacha, který naskočil po nešťastném zranění v přípravě.

Trenér Venera ale nechtěl prozradit, jestli stejná sestava nastoupí i v prvním extraligovém kole.

„Uvidíme. Teď už nebudu konkrétní směrem ke zdravotnímu stavu,“ řekl Zdeněk Venera.

Dá se ale očekávat, že Kohouti příští pátek v Chomutově nastoupí ve stejném složení.

HC Olomouc – Aukro Berani Zlín 2:3 (2:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Laš (Skladaný, Dujsík), 7. Ondrušek (Houdek) - 20. Kovařík (Popelka, Řezníček), 30. Ondrášek (Šťastný), 51. Kovařík.
Olomouc: Konrád – Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Dujsík, Galvas L., Galvas J., Ondrušek – Sundher, Burian, Buc, Knotek, Strapáč, Skladaný, Herman, Laš, Vlach, Řípa, Holec, Eberle.
Zlín: Šimboch – Žižka, Řezníček, Matějíček, Běhal, Dluhoš, Ferenc, Gazda, Padrnos – Bukarts, Kovařík, Illo, Šťastný, Popelka, Ondráček, Václavek, Tomaník, Sedláček, Fryšara, Kratochvíl, Gago.