První třetina toho moc zajímavého nenabídla. Domácí byli aktivnější, ale stříleli jen ze střední vzdálenosti. Do největší šance se dostal Zeman, který objel branku, ale na Konráda si nepřišel.

To Mora byla efektivnější. Porychlé kombinaci se puk dostal k Mrázovi, který z úhlu překonal Voldena.

V polovině zápasu se však Dukla dočkala vyrovnání. Přihrávka zpoza branky našla Zemana, který puk předal Dostálkovi a ten prostřelil Konráda.

Horáci rázem ožili. Při závaru před olomouckou brankou se do další šance procpal Dostálek, puk do bezpečí uklízel Škůrek.

Do další velké šance se v přesilovce dostal Kubalík, proti kterému skvěle zasáhl Konrád.

Mora si koledovala a Dukla ještě před druhou sirénou skóre otočila. Skořepa našel zcela volného Čachotského, který si kličkou vychutnal Konráda.

Na začátku třetí třetiny trefil Houdek od modré tyč. Vyrovnat mohl Burian, jenže před poloprázdnou brankou netrefil puk.

Olomoucký tlak se vyplatil. Nahození Houdka od modré do branky uklidil Ondrušek. Vyrovnaný stav vydržel až do konce normální hrací doby.

V prodloužení našel Vlach před brankou Knotka, ale ten vůbec puk nezpracoval. Na druhé straně se domácí dostali do přečíslení a Anděl ukončil zápas.

HC Dukla Jihlava – HC Olomouc 3:2 pp (0:1, 2:0, 0:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 30. Dostálek (Zeman, Žálčík), 39. Čachotský (Skořepa), 63. Anděl (Čachotský) – 17. Mráz (Holec, J. Galvas), 52. Ondrušek (Houdek).
Jihlava: Volden – Suchánek, de la Rose, Šidlík, Stříteský, Ulrych, Kajínek, J. Zdráhal – Jiránek, Skořepa, T. Kubalík – Dostálek, Zeman, Čachotský – Anděl, F. Seman, Žálčík – Rys, R. Hubáček, Diviš. Trenéři: Vlk a Zeman.
Olomouc: Konrád – Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Houdek, L. Galvas, J. Galvas – Eberle, J. Knotek, Laš – Skladaný, Herman, Burian – Ostřížek, Mráz, Holec – Jergl, R. Vlach, Sundher. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.