Přitom zápas rozjeli dobře. Klimek sice v první velké příležitosti zápasu selhal, chuť si ale spravil v 11. minutě, kdy se od jeho brusle odrazil puk do hostující sítě.

„Začali jsme vlažně, pak jsme se do toho pomalu dostávali. Paradoxně jsme z toho vytěžili vedení 1:0,“ hodnotil zápas trenér Olomouce Jan Tomajko.

Dynamo ale zkraje druhé části vyrovnalo zásluhou Švéda Harjua, který situaci dva na jednoho vzal na sebe. Východočeši z celkových dvaceti minut druhého dějství hned osm proseděli na trestné lavici, Hanáci byli ale v přesilovkách jaloví.

„Pardubice hrály výborně v obranném pásmu, těžko jsme se dostávali do nějakých střeleckých příležitostí, těch šancí jsme si tolik nevytvořili,“ nechal se slyšet Tomajko.

Michal Mikeska, jeden z asistentů trenéra Pardubic, musel souhlasit.

„Oproti minulých zápasům jsme zlepšili obrannou fázi, dobře nám v ní pomáhali útočníci. Dobré bránění bych vypíchl,“ kývl.

Domácí ovšem nebyli jaloví jen v přesilovkách. A pykali za to. Hostům se povedl i nástup do třetí třetiny, když ránu Svačiny, posily z Komety Brno, dorazil odrazem o Ondruška za Konrádova záda Tybor. Mora se ve zbytku utkání snažila tlačit, v závěru šla i do risku bez brankáře, ale na srovnání už se nezmohla.

„Pardubice potom daly druhý gól, my jsme pak ještě měli dvě šance, které jsme ale bohužel nedali. Kvůli tomu jsme prohráli 1:2,“ hlesl Tomajko.

„Myslím, že zápas byl po celých šedesát minut vyrovnaný. Chvíli jsme víc ze hry měli my, chvíli domácí, ale nic drtivého ani z jedné strany,“ popisoval průběh zápasu Mikeska.

„Za tři body jsme velmi rádi. Přejeme si, aby vítězství a bodových zápasů bylo víc. Doufáme, že tohle je první krok,“ dodal.

Na svém ledě tak Mora prohrála poprvé po čtyřech zápasech, a místo možnosti navýšit náskok na poslední příčku už na 13 bodů tak nyní má jen o sedm bodů víc než Pardubice.

Pro kouče Dynama Milana Razýma to byla první výhra od nástupu do funkce. Olomouc prohrála s Pardubicemi poprvé po třech zápasech.

O nápravu se Kohouti pokusí v pondělí na ledě Kladna.

Fanoušci Mory
Sváteční extraliga? Žádný luxus, ale hrajeme pro lidi, zní z týmu Mory

HC Olomouc – HC Dynamo Pardubice 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Klimek (P. Musil) – 22. Harju (Poulíček), 43. Tybor (Mandát). Rozhodčí: Lacina, Obadal – Lučan, Kis. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 4 521.

Olomouc: Konrád - Jaroměřský, Ondrušek, Valenta, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík, Škůrek - Irgl, Strapáč, Burian - P. Musil, Nahodil, Klimek - Olesz, Kolouch, J. Káňa – Bambula, Skladaný, Laš. Trenéři: Moták a Tomajko.

Pardubice: Kacetl – J. Kolář, T. Voráček, Eklund, Holland, Mikuš, J. Zdráhal, Ivan – Svačina, Mandát, Tybor – Harju, Poulíček, Látal – Kusý, R. Vlach, D. Kindl – Pochobradský, Matýs, M. Beran. Trenér: Razým.