Od postupu do první ligy Mora nepříznivý stav 0:2 na zápasy v play off nikdy neotočila.

Zcela nemožné to ale není.

Příkladem toho je semifinále v sezoně 2007/08 mezi HC Olomouc a KLH Chomutov. Kohouti oba domácí zápasy vyhráli, ale další čtyři ztratili a postoupil severočeský favorit.

Současný stav série s Rebelem je sice překvapivý, ale Hanáci zbraně předem neskládají.

„Do Havlíčkova Brodu nepojedeme s tím, že by se série měla ukončit. Potřebujeme získat větší klid v koncovce. Šance si vytvoříme, ale je třeba puk do prázdné brány dát,“ vyzdvihl největší problém svého týmu olomoucký trenér Petr Fiala.

Obezřetný zůstává i kouč Rebelu Petr Novák.

„Dvěma výhrami pro nás nic nekončí. Můžeme být rádi, ale nic to neznamená,“ upozorňuje.

Rozhodne zkrat nebo parádní akce

V olomoucké sestavě by se mohli objevit dva noví hráči vítkovický útočník Roman Szturc a zkušený obránce Alexandr Lhotský, který byl v úvodu play off na marodce.

„Lhotský byl v sobotu poprvé na ledě. Potřebuje ještě potrénovat. Romana zapracujeme do sestavy. Nemůžeme ale spoléhat na to, že přijde a vyhraje nám to. Bylo by dobré, kdyby nám do hry vnesl klid a pohodu,“ slibuje si olomoucký kouč.

Otázkou zůstává, jestli bude v pořádku zkušený gólman Prusek, který ze sobotního utkání odstoupil po dvou třetinách ze zdravotních důvodů.

Domácí ve druhém utkání hodně dopláceli na nízkou úspěšnost při buly. Na vhazování se nedařilo především Černému a Polodnovi ze třetího útoku, který přitom naskakoval na přesilovky.

„V této lajně není typický centr. Hrají ale dobře přesilovku. Než se k ní dostanou, tak to chvíli trvá. Jiný hráč s nimi ale přesilovku tak dobře nesehraje,“ vysvětloval Fiala.

V dalších dvou zápasech očekává podobný průběh.

„Utkání v Havlíčkově Brodě budou znovu vyrovnaná a rozhodovat budou momentální zkraty nebo parádní individuální akce,“ dodal Fiala.