Po dvou olomouckých utkáních je stav vyrovnaný 1:1.

Na ledě navíc začalo přibývat osobních soubojů, takže se dají očekávat zápasy na ostří nože.

Oba týmy jsou odhodlány čtvrtfinále zlomit na svou stranu.

„Doma chceme dvakrát vyhrát," říká asistent hradeckého trenéra Miloš Říha mladší.

Stejné cíle mají i olomoučtí hokejisté.

„Série je otevřená. Věříme si, nejedeme do Hradce prohrát. Chceme vyhrát oba zápasy," přidal se olomoucký kouč Jan Tomajko.

Oba olomoucké zápasy byly hodně podobné. Mora vždy vyhrála první třetinu dvougólovým rozdílem (3:1 a 2:0).

Hosté se ve druhé dvacetiminutovce zlepšili. Zatímco ve čtvrtek Východočeši utkání otočili, v odvetě se jim to už nepodařilo.

„Zápasy byly hodně podobné. Domácí vždy lépe začali, my jsme měli lepší druhé třetiny. V odvetě jsme ale nedokázali vstřelit druhý gól," okomentoval první dva duely Říha.

Kdo udrží emoce, vyhraje

Trenér Tomajko navíc upozornil na podstatný rozdíl.

„Mezi oběma zápasy byl rozdíl především v naší nedisciplinova­nosti. V odvetě jsme se s tím již trošku srovnali," poznamenal kouč.

Právě herní kázeň může být rozhodující pro vývoj celého čtvrtfinále. V olomoucké odvetě už na ledě začaly přibývat osobní souboje a podrážděné reakce.

„Je těžké nějak hráče usměrňovat. Emoce v play off vládnou. Družstvo, které dokáže udržet emoce, tak vyhrává," má jasno Tomajko.

„Doma budou zápasy podobné těm, jaké jsme odehráli v Olomouci. V play off to už tak bývá, že je víc emocí," řekl hradecký kapitán Martin Tvrdík.

V základní části Kohouti v Hradci Králové vyhráli oba duely (4:3 v prodloužení a 6:2).

Na východ Čech se navíc chystají i fanoušci Mory. Podle posledních zpráv z fanklubu vyrazí do Hradce na každý zápas jeden autobus fanoušků, další příznivci Mory by měli přijet povzbudit tým po vlastní ose.