Po sobotní domácí porážce 1:4 od Ústí nad Labem se přitom náskok Hanáků na druhém místě právě na Severočechy ztenčil již jen na dva body.

Mora si tak další výrazné bodové ztráty nemůže dovolit, protože by přišla o druhou příčku.

„Z dalších dvou zápasů musíme přivézt alespoň jedno vítězství. Musíme se pořád držet před Ústím," uvědomuje si olomoucký útočník Lukáš Králík.

Kohouti nejenom že doma ztratili tři body, ale především se jim vůbec nedařilo po herní stránce. Na domácí platila defenzivní taktika.

„Tento výkon by v příštích zápasech nestačil ani na jednoho soupeře," avizoval trenér Petr Fiala.

Do olomoucké sestavy by se již měli vrátit dva útočníci, kteří chyběli kvůli zdravotním problémům.

„Ministr a Pekr už by měli hrát," řekl generální manažer Erik Fürst.

Kohouty na východě Čech čeká velmi těžké utkání. Hradečtí hokejisté totiž notně zaostali za svými předsezonními ambicemi a na současném devátém místě nemají vůbec jisté, jestli si zahrají play off.

Olomoučtí hokejisté zatím všechny tři vzájemné zápasy vyhráli, když postupně Královské lvy porazili 4:2, 4:3 v prodloužení a naposledy soupeře smetli 6:0.

Východočeský klub během sezony vyměnil trenéry a došlo i ke změnám v hráčském kádru. Tou poslední je odchod olomouckého odchovance gólmana Jakuba Čecha do zahraničí. Změny ale týmu výrazněji nepomohly a Hradec je na hraně postupu do play off.

Po pěti porážkách v řadě se Východočeši dočkali vítězství, kdy naplno bodovali v Litoměřicích 4:2.

Trenéři věří, že tým na tuto výhru naváže i v dalších zápasech.

„Možná je pravda, že proti silnějším týmům předvádějí hráči zodpovědnější výkon. V momentální situaci je nám ale jedno, proti komu hrajeme," řekl pro klubový web asistent trenéra Miloš Říha mladší.

Program 46. kola první hokejové ligy:

17.30: Ústí nad Labem – Mladá Boleslav, Třebíč – Písek, Jihlava – Beroun, Benátky nad Jizerou – Most, 18.00: Hradec Králové – Olomouc, Kadaň – Havlíčkův Brod, Šumperk – Litoměřice.