Zápas začal v pozvolném tempu. Dlouho se na ledě nic zajímavého nedělo. Iniciativu nakonec převzali olomoučtí hokejisté a vyplatilo se.

Řípa nejprve proti Volkemu neuspěl. Při dvojnásobné přesilovce však přesnou přihrávkou Kindl ke skórování vyzval Kucharczyka a ten otevřel skóre. Pokračující přesilovku pět na čtyři sice Kohouti nevyužili, ale z tlaku vytěžili druhý gól, když se trefil Selingr.

Domácí se však na začátku druhé třetiny vrátili do hry. Dvojnásobnou přesilovku sice nevyužili, ale proti čtyřem se prosadil Tauš. Hanáci však vzápětí odpověděli a Kindl Moře vrátil dvougólový náskok.

O tři minuty později znovu zafungovala spolupráce Švaňhal – Kindl, jenž přidal svůj druhý gól. O chvíli později se trefil Knotek a z mostecké branky vyhnal Volkeho, jehož nahradil Nechvátal. Po pátém olomouckém gólu však hra upadla a skóre se ve druhé třetině už neměnilo.

Olomoučtí hokejisté ale dokázali střídajícího gólmana překonat na začátku třetí třetiny. V přesilovce našel Rác přihrávkou zpoza branky Řípu, který se trefil naprosto přesně.

O chvíli později se do šance dostal Pekr, ale branku přestřelil.

Kohouty ale střelecká chuť neopustila a Jaroměřský s Rácem zcela vyšachovali mosteckou obranu – 1:7. I přes několik šancí na obou stranách se už skóre do konce zápasu neměnilo.

První liga pokračuje devátým v sobotu, kdy Mora doma hostí Ústí nad Labem.

HC Most – HC Olomouc 1:7 (0:2, 1:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 24. Tauš (Kafan) – 14. Kucharczyk (Kindl, Švaňhal), 17. Selingr (Diviš, Jergl), 24. Kindl (Švaňhal, Ovčačík), 27. Kindl (Švaňhal), 29. Knotek (Herman, Pekr), 42. Řípa (Rác, Vodný), 50. Rác (Jaroměřský).

Rozhodčí: Grech – Špůr, Svoboda. Vyloučení: 9:8. Využití: 1:2. Diváci: 553.

HC Most: Volke (29. Nechvátal) – Kasal, Charousek, Hora, Čížek, Slavík, Drtil – Tauš, Smolka, Slavíček – Bojer, Rapáč, Jurčík – Andres, Vlček, Kafan – Nedrda, Palaščák, Písařík. Trenér: Leo Guda.

HC Olomouc: Vošvrda – Bartoň, Ondrušek, Jaroměřský, Janáček, Kadela, Ovčačík, Škůrek – Pekr, Knotek, Herman – Rác, Řípa, Vodný – Kucharczyk, Švaňhal, Kindl – Jergl, Diviš, Selingr. Trenéři: Jiří Dopita a Petr Fiala.