Už během letního drilu se nemohli dočkat, ta chvíle ale konečně nastává.

Olomoučtí hokejisté v pátek od 18 hodin nastoupí k úvodní bitvě nové extraligové sezony. V domácí plecharéně budou mít Kohouti jediný cíl, získat body proti navrátilci do nejvyšší soutěže z Karlových Varů. 

Podle bookmakerů Fortuny je hanácký celek druhým největším outsiderem celé soutěže. V minulé sezoně však podobně laděné odhady postavili Kohouti na hlavu a dokráčeli až do čtvrtfinále play-off.

Trénink Mory. Ilustrační foto
Jedeme naostro! Co ukázala příprava Mory?

„Doufám, že přilákáme co nejvíc fanoušků na náš zimák a bude to taková naše pevnost,“ prohlásil kapitán HC Olomouc Martin Vyrůbalík.

„V přípravě jsme doma všechno až na závěrečný zápas se Zlínem vyhráli, takže se budeme snažit, aby to bylo takové i v extraligové sezoně,“ dodal zkušený obránce.

Právě na perfektní defenzivu budou Kohouti opět sázet, stejně jako v minulých sezonách za vlády trenéra Zdeňka Venery.

„Budeme opět vycházet z toho, že musíme výborně bránit,“ naznačil trenér Jan Tomajko, který tým Mory povede společně se Zdeňkem Motákem. „Budeme spoléhat na týmový výkon,“ burcoval svěřence Moták, ještě v minulé sezoně olomoucký asistent.

Trenérská dvojice T + M od nového ročníku extraligy očekává tvrdý boj o každý bod.

„Bude to hodně vyrovnaná soutěž,“ předpověděl Tomajko.

Jan Káňa (v červeném)
Káňa: Snad nám to bude s Knotkem a Lašem fungovat

Na koho se bude chodit?

Branislav Konrád
Slovenská brankářská hvězda začne v olomouckém klubu již svoji čtvrtou sezonu. Třicetiletý gólman, který pomohl Kohoutům dvakrát do play-off, patřil v extralize mezi nejvytíženější maskované muže. Bude po příchodu kvalitního kolegy Jana Lukáše předvádět ještě lepší výkony?

Jakub Galvas
Devatenáctiletý obránce dostal po loňské vydařené sezo-ně pozvánku do reprezenta-ce. Olomoučtí trenéři talentovanému hráči, kterého draftoval tým NHL z Chicaga, chtějí v nadcházejícím ročníku dávat ještě více prostoru. V přesilovkách by z jeho hole mohly létat ještě tvrdší rány než doteď.

Zbyněk Irgl
Nezkrotný dříč, pohodář a v téměř 38 letech stále velká ofenzivní hrozba pro obrany a brankáře soupeřů. Útočníka pohání touha dokázat, že věk není těžká koule u nohy. Na majitele stříbrné medaile z MS 2006 a hráče se zkušenostmi z KHL budou Hanáci hodně sázet.

Posily HC Olomouc:

Jan Lukáš (brankář, Banská Bystrica)
Odchovanec Mory vypadal v přípravě výborně, na svůj věk (25 let) má řadu zkušeností a taky čerstvé zlato ze slovenské extraligy. Když bude Konrád potřebovat oddych, s ním Kohouti na síle v brankovišti nic neztratí.

Jan Švrček (obránce, Sparta Praha)
V pražské Spartě s ním už nepočítali, zato v Olomouci, kde už před lety působil, po něm hned skočili. Borec s víc než 500 extraligovými starty typologicky nahradí Lukáše Galvase. Sedí do bojové hry Hanáků, souboje s ním vždycky bolí.

Petr Kolouch (útočník, Vítkovice)
Po letech v mateřských Vítkovicích potřeboval změnu. I on navíc místní prostředí zná. Šikovný centr je platný na obou koncích kluziště, mohl by přispět až 20 kanadskými body. Může být taky tajným trumfem pro nájezdy.

Vojtěch Tomeček (útočník, Chomutov)
Vloni v Chomutově stagnoval, angažmá na Hané je pro něj nová výzva. Kvůli zranění v přípravě absolvoval jen dva zápasy, v nich ale naznačil dobrou technickou zdatnost. Jako rodáka z Karlových Varů jej za Moru čeká pikantní soutěžní debut.

Nové hrací dny:
Na extraligový trh vstupuje O2 TV Sport a s příchodem komerční stanice nastávají i změny v hracích termínech. Mora bude domácí šlágr 3. kola proti Kometě Brno hrát netradičně v sobotu 22. září. Fanoušci do plecharény zamíří kromě obvyklých hracích dnů také třikrát ve středu.