Rezervní tým extraligového Chomutova na úvod první ligy prověřil formu dvou předních týmů soutěže.

Severočeskému týmu se nevedlo vůbec zle. V úvodním kole vyhrál v Ústí nad Labem 3:2 a v sobotu doma prohrál s Mladou Boleslaví 1:4.

Kadaň vůbec nepatří k oblíbeným soupeřům Mory. O tom svědčí i loňská vzájená bilance. Zatímco doma Hanáci vyhráli 3:2 a 5:1, z venku si přivezli jen bod po prohrách 2:3 po samostatných nájezdech a 2:3.

Úvod sezony zastihl ve skvělé formě především zkušeného útočníka Jiřího Charouska. Ten ve dvou zápasech nastřílel tři góly a rád by se prosadil i na Hané.

„Na Olomouc se musíme dobře připravit. Víme, že budou patřit k nejsilnějším týmům v soutěži," uvedl pro klubový web.

K dalším známým jménům patří obránce Roman Prošek, část loňské sezony odehrál v extraligových Karlových Varech. V brance je jedničkou Milan Řehoř, jenž se snaží prosadit do kádru extraligových Pirátů. To ale platí o většině mladých hráčů Kadaně.

Olomoučtí hokejisté předchozí dva prvoligové zápasy vyhráli, ale výkon nebyl zcela ideální. Zatímco v zápase s Třebíčí se Kohoutům nepovedl úvod, v šumperském derby zase po jednoznačné první třetině hráči polevili.

„Hráče jsme pak trochu hecovali. Někteří propadli sebeuspokojení, že když jsme v první části Šumperk poměrně jasně přehráli, že to půjde samo. Ale ono se musí hrát pořád na plno, jinak se to vymstí," varuje trenér Petr Fiala.

Utkání třetího kola první ligy mezi HC Olomouc a SK Kadaň začíná v tradičních 18 hodin.

Program třetího kola první ligy:

17.30: HC Benátky nad Jizerou – HC AZ Havířov 2010, HC Most – HC Dukla Jihlava, BK Mladá Boleslav – HC Stadion Litoměřice, HC Motor České Budějovice – Salith Šumperk, HC Rebel Havlíčkův Brod – SK Horácká Slavia Třebíč. 18.00: HC Slovan Ústečtí Lvi – HC Berounští Medvědi, HC Olomouc – SK Kadaň.