Rezervní tým extraligového Liberce v předchozích sezonách vždy patřil do druhé poloviny tabulky. Teď se mu ale v základní části nadmíru dařilo a výsledkem je šesté místo.

„Mají brejkové typy, čímž nás v předchozích zápasech zlobili. V kádru mají zkušené hráče jako Král nebo Klimt,“ upozornil olomoucký trenér Petr Fiala.

Středočeský celek využívá hráče z širšího kádru Bílých Tygrů.

„Musíme počítat s tím, že chytat bude liberecký Vošvrda. V posledním vzájemném zápase, který jsme prohráli po samostatných nájezdech, zachytal dobře. Přesto si myslím, že naši hráči jsou natolik zkušení a kvalitní, že by si s tím měli poradit,“ věří Fiala svému týmu.

Olomoučtí hokejisté před play off nijak netaktizovali, na jakého soupeře narazí ve čtvrtfinále.

„Hradec, Havlíčkův Brod a Benátky jsou vyrovnané týmy. Záleží hlavně na nás, jak sérii odehrajeme. Play off hráči půjdou opravdu nadoraz,“ slibuje olomoucký kouč.

Nejmenší stadion v lize

Benátky hrají na nejmenším prvoligovém stadionu a nízká návštěva několika stovek fanoušků může svádět k tomu, že o moc nejde. Fiala si to však nechce připouštět.

„Doufám, že je jedno, jaký mají stadion. Může být plno a kulisa i na takových stadionech není vůbec horší než na velkých. V play off se nemůže koukat, na jakém stadionu se bude hrát. Věřím, že na výkon hráčů to nebude mít žádný vliv,“ poznamenal trenér.

Postup přes Benátky je pro Kohouty jasný cíl. Je současný tým schopný postoupit až do finále?

„Byla by chyba dívat se takhle dopředu. Vloni se nám to nevyplatilo,“ připomíná Fiala nečekané loňské čtvrtfinálové vyřazení od Havlíčkova Brodu.

Pokud ve čtvrtfinále postoupí všechny favorizované týmy, narazila by Mora na Chomutov, který v této sezoně nepůsobí zcela suverénně.

„Jsme schopni s každým prohrát, ale i každého porážet. Záleží na tom, jak se všechno sejde. Jestli dobře zachytají brankáři, nezraní se hráči. Uvidíme. Teď ale máme Benátky,“ dodal Fiala.

ČTĚTE TAKÉ: Jiří Dopita se těší na play-off i plnější ochozy

Program čtvrtfinále:

Pondělí 27. února: 18:00: Olomouc – Benátky nad Jizerou.

Úterý 28. února: 18:00: Olomouc – Benátky nad Jizerou.

Pátek 2. března: 17:30: Benátky nad Jizerou – Olomouc.

Sobota 3. března: 17:00: Benátky nad Jizerou – Olomouc.

Úterý 6. března – případný 5. zápas: 18:00: Olomouc – Benátky nad Jizerou.

Čtvrtek 8. března – případný 6. zápas: 17:30: Benátky nad Jizerou – Olomouc.

Sobota 10. března – případný 7. zápas: 18:00: Olomouc – Benátky nad Jizerou.