Na pondělní zápas proti silnému Hradci narychlo získali znojemského brankáře Jaroslava Kameše a ten vychytal všechna hradecká trestná střílení.

Vstup do utkání se ale Moře nepovedl, Hanáci inkasovali při vlastní přesilové hře.

„S Hradcem jsme nedávno hráli přípravné zápasy, určitě jsme věděli, do čeho jdeme, ale opět se stal takový náš rituál v podobě rychle inkasované branky. Navíc ve vlastní přesilovce. Musíme to změnit,“ tvrdí střelec první domácí branky Martin Davídek.

Přesilové hry nebyly pro domácí žádnou účinnou zbraní. V početní výhodně pět proti třem hráli dlouhé minuty, ale gól z nich po hříchu nevytěžili.

„Přesilové hry trénujeme, bohužel ale nehrajeme to, co bychom měli. Říkáme si před každou třetinou to, že přesilové hry máme hrát na beky, střílející od modré čáry. Útočníci pak mají za úkol dorážet,“ přiblížil taktiku dvaadvacetiletý útočník Davídek.

Po sobotním zranění Dalibora Sedláře v Chrudimi byl ze Znojma na výpomoc povolán devětatřicetiletý Jaroslav Kameš.

„O tom, že budu chytat v Olomouci, jsem se dozvěděl v neděli, zatím nevím, na kolik to bude zápasů, všechno je v jednání,“ líčil po utkání zkušený brankář, který své kvality naplno ukázal při samostatných nájezdech, kdy nepustil za svá záda jediný puk.

„Podle mého názoru chytal výborně a nám se s Kamešem v brance hrálo dobře,“ chválí Davídek nečekanou posilu.

Mora ve středu hraje v Chomutově. Tam ukončila minulou sezonu debaklem 0:7.

„Do dalších zápasů se musíme soustředit na to, abychom chytili první třetinu. Doma i venku, když se tak nestane, tak se potom zbytečně trápíme,“ zakončil Davídek.

Čtěte také: V Chomutově bude chytat Žigárdy

(mm)