Po vydařené loňské sezoně máte před sebou start do dalšího prvoligového ročníku. Navázat na předchozí postup do semifinále nebude jednoduché?
Bude to těžké obhájit loňský úspěch. Myslím si ale, že příprava proběhla dobře. Až na generálku, která nám trošku nevyšla, můžeme být s výsledky spokojeni. Myslím si, že na sezonu budeme připraveni dobře. Záležet bude na úvodních kolech. Teď máme doma Most, pak jedeme do Havlíčkova Brodu. Věřím ale, že oba zápasy zvládneme.

Do týmu přibyly nové posily. Jak zapadly do kabiny?
Je to úplně bez problémů. Kluci jsou nejen hokejově ale i povahově v pohodě. Zapadli do týmu, nejsou vůbec žádné problémy. Projevuje se to i na ledě. Vyhovíme si a komunikujeme spolu. S posilama můžeme být spokojeni.

Mezi novými tvářemi v kabině se objevil navíc i důrazný obránce David Kudělka. Už v přípravě naznačoval, že bude patřit k tvrdým mužům. Vloni v týmu takový hráč chyběl. Určitě jste v kádru tento typ hráče přivítali?
Takový hráč, který si na ledě sjedná respekt, je v týmu potřeba. V přípravě už si pár hráčů naklepal, takže dal o sobě vědět. Ono se to rychle rozkřikne. Pro nás je to jen dobře. Soupeř ví, že v případě nějakého zákeřného faulu, tam David sjedná pořádek.

Do přípravy na ledě jste naskočil po drobné operaci kolene s několikatýdenním zpožděním. Necítíte teď nějaký handicap?
Koleno je momentálně v pořádku. Nemám s tím žádné problémy. Posledních čtrnáct dnů jsem do všeho šel naplno. Měl bych být perfektně připravený.

Na přípravné zápasy na olomoucké poměry chodilo poměrně dost fanoušků. Určitě budete chtít, aby se ochozy zaplnily více než v základní části loňské sezony?
Už jsem to říkal, že pro nás bude důležitý začátek soutěže. Ale taky předvedená hra, abychom nalákali co nejvíce diváků. Chceme, aby chodili na základní část a nejen na jaře na play-off.