„Na jednu stranu jsme zklamaní, na druhou stranu morálka v družstvu byla. S bodem ale nemůžeme být spokojeni," zhodnotil zápas olomoucký trenér Petr Fiala.

Plzeňský tým se tak v průběžné tabulce dostal před Hanáky. „Pro nás to jsou důležité body. Ze zápasu jsme vytěžili maximum," řekl plzeňský trenér Michal Straka.

Po počátečním oťukávání se rozpískali i rozhodčí a hosté udeřili v přesilovkách. Kadlec puk od modré nahazoval na branku a kotouč skončil v síti. Vzápětí Kohouti hráli proti třem, ale početní výhodu nevyužili. To na druhé straně Mozík domácím ukázal, jak se přesilovka pět na tři zakončuje a bylo to 0:2. Těsně před přestávkou se k dorážce před brankou dostal Vyrůbalík, ale střílel nad.Ivan Majeský

Po přestávce Mora znovu nevyužila dvojnásobnou přesilovku. Kontaktní gól Hanákům přinesla střela Ráce od modré. Poté však při vyloučení neudržel nervy Majeský, práskl dveřmi od trestné lavici a šel se předčasně sprchovat.

„To, že cítí křivdu, tak se kousne do jazyku. Nedostal od nás pochvalu. V závěru nám chyběl," kritizoval Fiala reakci zkušeného obránce.

Kohouti pokračovali v tlaku a Cibák trefil břevno. Také třetí přesilovka pět na tři zůstala ze strany domácích bez gólového efektu. „Pokud nesehrajeme tři dvojnásobné přesilovky, tak se zápas nevyhraje," uvědomuje si Fiala.

Hanáci se však po přestávce zásluhou Zuzina dočkali vyrovnání. První střelu zastavil clonící obránce, ale druhá už skončila v síti. „V první třetině to s námi vypadalo špatně, ale hráči měli vůli, že to otočí, což se podařilo," ocenil Fiala.

Olomoučtí hokejisté však vzápětí přečkali kritický moment. Po třech sekundách vyloučení Houdka vyfasoval čtyřminutový trest Ondrušek a Mora měla problémy. Chyběli totiž obránci. Po polovině dvojnásobného oslabení si domácí lavička vybrala oddechový čas, aby si Skrbek s Vyrůbalíkem odpočinuli a pokračovali ve hře.

Domácí oslabení přečkali a skóre otočili. Skrbek projel po pravém křídle, puk nachystal před branku a do sítě ho uklidil Buc. „V první třetině se nám povedlo dát dva góly z přesilovky, ale pak se domácí více drželi na puku a byli lepší. Z toho pramenilo více faulů," okomentoval Straka obrat v zápase.

Vedení Hanáků mohl pojistit Cibák, jenže trefil tyč. A přišel trest. Domácí nedokázali puk vyhodit za modrou a puk do branky uklidil Indrák. Z prodloužení uplynulo jen 54 sekund a po zmatku před olomouckou svatyní zápas ukončil Moravčík.

HC Olomouc – HC Škoda Plzeň 3:4 v prodloužení (0:2, 1:0, 2:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 30. Rác (Vyrůbalík, Marosz), 43. Zuzin (Skrbek, Buc), 53. Buc (Skrbek) – 9. Kadlec (Kratěna, Schleiss), 18. Mozík (Kadlec, Kratěna), 57. Indrák (Kubka), 61. Moravčík (Mozík, J. Sýkora). Rozhodčí: Hodek, Hribik – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 10:10, navíc Majeský (Olomouc) 10 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 4213.

Olomouc: Trvaj – Vyrůbalík, Majeský, Skrbek, Houdek, Ondrušek, Škůrek, Rašner – Cibák, Marosz, Rác – Buc, Patera, Matai – Laš, Herman, Zuzin – Řípa, J. Knotek, Kucharczyk. Trenéři: Fiala a Dopita.

Plzeň: Machovský – Kadlec, Jeřábek, Mozík, D. Boháč, Kubka, Moravčík – Johnson, Kratěna, Pletka – Indrák, Simon, Schleiss – J. Sýkora, Kašpařík, Lev – Balej, Přikryl, Hollweg. Trenéři: Michal Straka, Čihák a J. Špaček.