Konec špatných časů z výjezdů mimo Olomouc navíc podtrhuje čisté konto Štefana Žigárdyho.

První dvacetiminutovka nenabídla chutné hokejové menu, výraznější šance absentovaly, a tak se do kabin odcházelo za poněkud nudného stavu. „Při hře pět na pět jsme byli lepší, ale při našich oslabeních nás podržel brankář,“ chválil Žigárdyho trenér Olomouce Petr Fiala.

K otevření skóre nevedly ani dvojnásobné početní výhody na obou stranách, ovšem ve 34. minutě zakončil exkluzivně brejkový úprk ofenzivní obránce Michal Nedbálek a Mora pomalu začala myslet na zrušení negativních statistik z ledu soupeře.

„Že jsme venku dlouho nevyhráli? Na to jsme my trenéři nemysleli a hráčům do hlav nevidíme. Pro nás je důležitý způsob hry a nasazení. To tentokrát venku nechybělo,“ podotkl. Domácí Medvědi byli v zakončení málo draví. Na rozdíl od hostů.

V úvodu poslední třetiny vyzval Bouz ke skórovaní Milana Ministra, který pohotovým blafákem zvýšil náskok. Zasloužené olomoucké vítězství pečetil čtyři minuty před sirénou Radek Meidl.

„Hráli jsme na čtyři pětky, předvedli bojovný výkon, na který musíme navázat i příště,“ uvědomuje si Fiala.

Berounští Medvědi – HC Olomouc 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)


Branky: 34. Nedbálek, 45. Ministr, 56. Meidl. Rozhodčí: Pešina – Jelínek, Šmíd. Vyloučení: 8:11 navíc Jankových, Ministr, Bartoň všichni 10 minut. Diváků: 700.
Olomouc: Žigárdy – Kříž, Ondrušek, Bartoň, Vyrůbalík, Všetečka, Nedbálek, Janáček, Chmelíř – Bouz, Ministr, Smejkal – Žajgla, Brančík, Bordowski – Meidl, Čuřík, Zbořil – Vrdlovec, Luňák, Janečka. Trenéři Fiala a Vlk.