Zubři i napodruhé zvládli infarktový domácí zápas o kousek lépe než hokejisté Prostějova, pro které sezona po prohře 2:4 a 1:3 na zápasy končí.

Přerované se naopak mohou těšit na reprízu loňského čtvrtfinále, v němž vyzvou České Budějovice.

„Utkání to bylo podobné tomu včerejšímu, naprosto vyrovnané. V závěru jsme měli víc štěstí, i když jsme si vytvořili nějaké šance, tak prostějovští hráči třikrát netrefili prázdnou bránu. Štěstí se dnes přiklonilo na naši stranu, jsem za to nesmírně rád. Na tohle derby jsem se nesmírně těšil,“ neskrýval velkou radost trenér Přerova Kamil Přecechtěl, který vše mohl brát trošku jako malou osobní pomstu po svém odchodu právě z Prostějova.

ČTĚTE TAKÉ: Mora na Spartu nestačila, šance na play-off se vzdaluje 

O první vzrušení úterního večera se postaral nechtěně Lukáš Klimeš, po jehož výjezdu za branku se puk nečekaně dostal před osamocenou klec Zubrů, nikdo z Prostějovských jej ale do brány dostat nedokázal.

Poté se Přerovanům naskytla možnost přesilovky, Kantor ale nemusel proti velkým šancím Pšurného a Bergera zasahovat. Na opačné straně chvíli poté zahrozil z otočky Venkrbec, Klimeš si připsal jeden z mnoha důležitých zákroků.

SLEPENÉ GÓLY V PRVNÍ TŘETINĚ

Zubři poté měli herní převahu, kterou vyjádřili nejlépe, jak mohli – dvěma góly během 43 sekund.

V 16. minutě předvedli pěknou kombinaci Procházka, Pšurný a Berger. Poslední jmenovaný poslal Přerov do vedení. Nedlouho poté obral u mantinelu Sikora o puk Holíka a parádně zasunul puk za Kantora. MEO Aréna byla v euforii.

Na druhé straně se hostům zdálo, že nemůže být hůř. Ale bylo, když Radim Matuš fauloval Bergera tak nešťastně, že dostal 2 + 2 minuty. Přerované ale čtyřminutovou přesilovky sehráli špatně a šest a půl vteřiny před první sirénou dokonce inkasovali. Lukáš Luňák vyřešil přečíslení výbornou střelou do šibenice.

Přerovany ovšem nepříjemný gól do šatny nepoložil. Nebezpečné situace přečkali i díky Klimešovi a ve 30. minutě udeřili potřetí. Milan Procházka v situaci dva na jednoho trošku šťastně našel Romana Pšurného, který uklízel do prázdné branky.

Jestřábi nicméně bojovali dál a dokázali se poměrně rychle vrátit do hry. Ve 35. minutě napravil své zaváhání z první třetiny tvrdou střelou od modré Aleš Holík – 3:2.

NEVYUŽITÉ TUTOVKY NA SROVNÁNÍ

„Dnes to bylo vyrovnané. Ale my jsme udělali tři velké hrubky, ze kterých jsme dostali tři góly. Vždy jsme se ještě dokázali vrátit do zápasu. Škoda třetí třetiny, tam jsme měli tři gólovky,“ mrzelo kouče Jestřábů Jiřího Vykoukala.


Prostějovští skutečně měli ve třetím dějství obrovské šance na srovnání. Hru trošku více otevřeli, což zase nabízelo velké možnosti pro Zubry. Hrál se strhující hokej. Asi největší příležitost vyrovnat měl ve 45. minutě Luňák, to ale zasáhl zázračně Mikuláš Zbořil.

V čase 57:16 pak musel zastavit unikajícího Sikoru Protivný a hosté tak neměli čas na větší tlak. Navíc do prázdné branky symbolicky rozhodl kapitán Zubrů Tomáš Sýkora.

„Byla to pěkná série. Ozdoba první ligy. V každém zápase rozhodovala maličkost. Nedá se nic dělat. Přerov vyhrál tři zápasy, sluší se mu pogratulovat. Na náš tým a na fanoušky jsem za celou sezonu hrdý,“ uzavřel Jiří Vykoukal.

HC ZUBR Přerov – LHK Jestřábi Prostějov 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 16. Berger (Pšurný, Procházka), 17. Sikora, 30. Pšurný (Procházka, Malina), 60. Sýkora (Plášek, Sikora) – 20. Luňák (Štindl), 35. Holík (Novák, Krejčík). Rozhodčí: Mikula, Trombík – Barteček, Ganger. Vyloučení: 2:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 2953.

Přerov: Klimeš – Vágner, Ferenc, Chmelíř, Malina, Zbořil, Pala, Šnajnar – Plášek, Sýkora, Sikora – Procházka, Pšurný, Berger – Goiš, M. Kratochvíl, Kovařík – Dvořák. Trenéři: Kamil Přecechtěl, Petr Dočkal.
Prostějov: Kantor – Protivný, Kolář, Kvapil, Holík, Pařízek, Štindl – Fiala, Novák, Rudovský – Krejčík, Matuš, Žálčík – Luňák, Venkrbec, Švec – Indra, Šlahař. Trenér: Jiří Vykoukal.