Aby toho nebylo málo, olomoucký gólman si připsal asistenci na poslední gól Matěje Pekra, který trefou do prázdné branky pečetil skóre na 5:2.

Obrovitý gólman při soupeřově power-play chytil jihlavskou střelu, neváhal a puk bleskově poslal hokejkou do útočného pásma, kde už měl číhající olomoucký forvard snadnou úlohu.

„Já jsem věděl, že tam Peky zůstává. Já to takhle středem většinou vyhazuju. Pro mě bylo důležité nikoho nenastřelit, což se povedlo. A že to navíc skončilo gólem? Tak tím líp," usmíval se Tomáš Vošvrda.

Čtyřiadvacetiletý gólman si tak připsal gólovou asistenci 
a ani moc nechybělo, mohl z toho být životní gól přes celé kluziště.

„Bylo by to něco úplně jiného, ale myslím, že i led byl docela špatný. Asi by to tam ani nedojelo," uvažoval brankář Mory.

Stejně jako před rokem čeká Tomáše Vošvrdu na závěr sezony barážová tečka. Tehdy ale oblékal dres extraligového Liberce a byl tak velkým soupeřem Kohoutů.

„Loni se mi povedlo nespadnout, tak já doufám, že letos se mi podaří postoupit," smál se olomoucký hrdina.

Jedno je jisté už teď. Letošní sezona Mory se bude znovu hodnotit pozitivně.

„Splnili jsme základní úkol a teď se nám snad podaří zvládnout ten dodatečný, kterým je postup. Myslím, že letos je šance veliká. Ale samozřejmě víme 
o síle soupeřů, kteří mají v týmu zkušené kluky, ale nemyslím si, že mají takovou psychickou pohodu, aby třeba odehráli dvanáct zápasů stejně," cítí extraligovou šanci Tomáš Vošvrda.