„Atmosféra byla vážně pecka. Tu výhru bychom chtěli věnovat i našim divákům," pochvaloval si Radim Kucharczyk.

Radim Kucharczyk

Výhru nad Šumperkem jste potvrdil gólem na 2:0. Byla to krásná akce, kterou rozjel David Ostřížek. Měl jste se zakončením už lehkou práci?
Ostřa má přece jenom ještě věk a dobrý start na puk, takže to dobře dojel (usmívá se). Přihrávku mi dal nádherně, takže jsem to už jenom zametl.

Na gól jste čekali skoro 57. minut. Byl to těžký zápas?
Střel tam bylo opravdu dost, mělo to být dávno aspoň dva nebo tři nula. Oni totiž měli taky pár šancí, a kdyby je dali, tak by ten zápas ještě mohl dopadnout zle. V závěru jsme si už dávali víc bacha. Nakonec jsme dali zasloužený gól, pak přišel ten můj a následně už prakticky nebylo o co hrát, protože Šumperk by v power play už dva góly asi nedal.

Draci se na souboje proti vám dokážou hodně nahecovat. Všímáte si toho?
Řekl bych, že zápasy proti nám hrají o level výš. My to ale teď ale máme fantastické, protože atmosféra tady byla vážně pecka. Tu výhru bychom chtěli věnovat i našim divákům. Opravdu, díky moc za naše fanoušky.

Vy jste se po delší době znovu trefil. Máte radost?
Já jsem rád, že góly dávají hráči, kteří jsou okolo mě. Je mi fuk, jestli mám gól, a nebo na něj někomu přihraju. Jsme tým a nezáleží mi až tolik na tom, jestli dám gólů pět nebo patnáct.

Jak se vám jeví spolupráce s Davidem Ostřížkem?
Se Švanim (Ondřejem Švaňhalem, pozn. red.) a Kindlíkem (Denisem Kindlem) to bylo fakt dobré. Teď tam je s námi Ostříž a v minulém zápase si myslím, že jsme hráli dobře. On je takový typ, že nám to s ním jde. Teď bude záležet, jestli by tady měl být, a nebo jestli si ho stáhnou zpátky do extraligy.

V posledních zápasech dostáváte málo branek. Je na tom postavená vaše taktika?
Je to tak, ale byly tam dvě situace, kdy už nám málem dali gól. Venkovní zápasy se takhle dají hrát, tam můžeme postavit zeď a hrát více zezadu. V domácích zápasech ale chceme góly dávat my a otevřeme hru. Pak to dopadá tak, že máme spoustu střel, ale trápíme se. Tak to bylo i se Šumperkem, ale naštěstí to dopadlo dobře. Zápasy v Havlíčkově Brodě nebo doma s Berounem už tak nedopadly. Měly jsme hodně střel, ale dostaly jsme náhodný gól a byla z toho porážka.

Budete pracovat na lepším zakončení?
Doma musíme dát do půlky zápasu gól nebo dva a pak to z nás spadne. Nemáme moc rádi takové zápasy, jako byl zrovna ten se Šumperkem, kdy máme spoustu střel a dlouho z toho není nic.