Jak se vám usínalo po pátečním utkání, ve kterém jste třikrát inkasoval, aniž byste si prakticky sáhl na puk?
Paradoxně se mi usíná lépe, když prohrajeme nebo něco pokazím (úsměv). Takže jsem neměl žádný problém.

Pomohlo vám osobně, že jste byl na začátku druhé třetiny pátečního utkání střídán, a tak jste měl na sobotu čistou hlavu?
Trenér asi věděl, proč mě dává dolů, za stavu 0:3 je třeba něco změnit. Možná i ta psychika jde s každým dalším gólem dolů, takže jsem si mohl trochu oddychnout. Myslím, že to byl dobrý tah. Byl to těžký zápas. Po té prohře 1:8 jsme se museli dát do kupy. Na druhou stranu jsme hráli hned druhý den, takže jsme to v hlavách nijak nedrželi. Jsem rád, že jsem 
v sobotu kluky trochu podržel a vyhráli jsme.

Vaši spoluhráči se na vstřelenou branku ohromně nadřou. Jak se vám na to dívá z branky?
No není to někdy bůhvíco, hlavně když je to jen o gól… Určitě bych byl radši, aby to víc padalo a byl bych klidnější. Ale už jsem si tak nějak zvykl, minulý rok jsem to měl v Trenčíně, teď to mám celou sezonu.

Co podle vás přinese sobotní výhra do dalšího průběhu série?
Řekli jsme si v kabině, že si chceme každým dalším zápasem sezonu prodloužit, takže pojedeme do Plzně vyhrát. Škoda, že jsme tam jedno utkání nevyhráli předtím, ale to vůbec nevadí. Takhle to je a jsme psychicky povzbuzeni už tím, jak jsme hned zareagovali na jejich vyrovnání.

A věřil jste, že to ještě zlomíte?
Vůbec jsem na to nemyslel, snažil jsem se mít čistou hlavu a soustředit se jen na svůj výkon. Proto jsem v závěru neviděl ani bitku Tomáše Mikúše. Nedíval jsem se na to.

Zdálo se, že jste se na rozdíl od pátku vyrovnali s absencí Pavla Skrbka. Čím to?
Pavel určitě chybí, ale Škůra (David Škůrek) hrál velmi dobře, tvrdě. Snažil se ho ve všem zastoupit. Nevím, jestli páteční prohra byla tím, že nebyl Pavel. Nechali jsme se fanoušky zbytečně vybláznit, takže jsme si druhý den řekli, že i když nás budou hnát, tak je chceme potěšit góly, které vedou 
z dobré defenzivy. Pomohlo méně blbnout a více si strážit zadní vrátka.

V extralize ještě nikdo neotočil sérii z 0:3. Je pro vás motivace být první?
Už jsem byl jednou na druhé straně, když jsem chytal za Slovan proti Trenčínu, takže jsem si zkusil na vlastní kůži, že se to dá otočit (smích). Je třeba vyhrát druhý zápas, potom by u nás zase spadl stadion. Hrát pak sedmý zápas venku by byla výhoda pro nás… (přemýšlí). Ale to je ještě daleko, nechci o tom vůbec teoretizovat.

Co vás vedlo k tomu, že jste vzal tentokrát na děkovačku syna Samuela?
Říkal mi, že by chtěl jít na led. Kdyby to byl náhodou poslední zápas, což doufám, že nebyl, tak jsem ho tam chtěl vzít.