„To, že jsme hráli špatně i v Třinci, se nějakým způsobem dá přejít. Ale dnešní začátek si ještě vyříkáme. Po špatné první třetině jsme si nezasloužili vyhrát," kritizoval nástup do zápasu olomoucký trenér Petr Fiala.

Daleko lépe do derby totiž vlétli hosté. Již po padesáti sekundách se do velké šance dostal Čajánek, jehož Trvaj vychytal.

První varování Kohoutům nestačilo. Marosz ztratil puk a Šťastný se řítil sám na branku. Olomouckého gólmana však nepřekonal.

Leška mohl dokonce dorážet do prázdné branky, ale puk mu sjel a Trvaj tygřím skokem zabránil gólu. Také přesilovková dorážka Čajánka ztroskotala na domácím strážci svatyně.

„Chtěli jsme hrát tvrdě, ale je těžké se přizpůsobit trendu pískání. Zápas ale měl tentokrát grády," pochvaloval si nasazení svých hráčů zlínský kouč Juraj Jurík.

Mora se před zlínskou branku pořádně dostala až v přesilovce. Vyrůbalík ale z otočky trefil jen Štůralovy betony a Diviš z bezprostřední blízkosti navrátilce do zlínské branky nepřekonal.

Berani se ubránili a z protiútoku udeřili. Ondráček vystřelil přes clonícího obránce a puk proletěl mezi Trvajovými betony.

Po přestávce nepřišla žádná výrazná změna a hosté svůj náskok zvýšili po Marušákově přesilovkové trefě.

V polovině zápasu Herman projel po levém křídle, přihrál před branku Lašovi, jenže tomu sjel puk z hokejky. Do další šance se v přesilovce dostal Matai, ale mířil vedle.

Kohouti se do tlaku dostali až ve třetí třetině.

„To jsme měli hodně vyloučených a domácí nás zatlačili," přiznal Jurík.

Vyrůbalíkovu bombu však Štůrala vytáhl těsně nad břevno. Divišovu dorážku do prázdné branky pak zastavil faul.

Když Trvaj zastavil rychlý protiútok Beranů, z kontru snížil Rác.

Jenže tři minuty před koncem byl vyloučen Majeský a bylo po tlaku.

V poslední minutě Trvaj opustil branku a Svoboda gólem do prázdné uzavřel skóre.

HC Olomouc – PSG Zlín 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 53. Rác (Vyrůbalík, Marosz) – 18. Ondráček (Roman Vlach, Urbanec), 26. Marušák (Leška), 60. J. Svoboda (Čajánek). Rozhodčí: Pešina, Souček – Blümel, Polonyi. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:1. Diváci: 5500 (vyprodáno).

Olomouc: Trvaj – Vyrůbalík, Majeský, Skrbek, Houdek, Ondrušek, Škůrek – Cibák, Marosz, Rác – Buc, Patera, Matai – Laš, Herman, Diviš – Rachůnek, J. Knotek, Kucharczyk. Trenéři: Fiala a Dopita.

Zlín: Štůrala – Marušák, Urbanec, Matějíček, Žižka, Kotvan, M. Přibyl – J. Svoboda, Čajánek, O. Veselý – Ondráček, Roman Vlach, Říčka – Okál, Leška, Köhler – Kubiš, Šťastný, Sedláček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.