„Výsledkově jsme spokojeni, dali jsme šest gólů. Ale byl to první zápas v sezoně a z toho se nedá moc něco komentovat," zhodnotil zápas olomoucký trenér Jan Tomajko.

Dlouho to přitom na takovou kanonádu nevypadalo. Knotek sice v přesilovce otevřel skóre již v 7. minutě. Pak ale Hanáci neproměnili další početní výhody, včetně dvojnásobných.

Druhý gól přidal Strapáč až na konci druhé třetiny. Pro novou posilu Mory to představoval gól hned v premiérovém zápase.

Ve třetí třetině hosté rozjeli kanonádu. Během devíti minut se trefili čtyřikrát a na úvod přípravy si připsali vysoké vítězství.

„Jsme rádi, že jsme vyhráli a že se noví hráči dobře zapojili. Doufáme, že to tak bude pokračovat i během následujících zápasů," poznamenal Jan Tomajko.

Další přípravný zápas odehrají olomoučtí hokejisté ve čtvrtek v Třinci.

HC Dukla Jihlava – HC Olomouc 0:6 (0:1, 0:1, 0:4)

Branky a nahrávky: 7. Knotek (Vyrůbalík), 39. Strapáč (Ostřížek), 49. Laš, 52. Knotek (Laš), 56. Ondrušek (Zeman), 58. Zeman. Rozhodčí: Hribík, Pilný – Kotlík, Polák. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. Diváci: 753.

Jihlava: Svoboda – Stríž, Kajínek, Říha, Bilčík, Dundáček, Grebenyuk, Dobrovolný, Půža – Varga, Štěpánek, Stoklasa – Čachotský, Jícha, Diviš – Síkela, Březina, Anděl – Severa, Pulkrab, Kondratěv.

Olomouc: Konrád – Beutl, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrůšek, Škůrek, Klvaňa – Protasenja, Knotek, Laš – Rác, Ostřížek, Strapáč – Fořt, Herman, Holec – Zeman, Matai, Jergl.