Kolikrát v takové příležitosti nedá? Z deseti možná jednou? Aby vůbec. Ale teď se to stalo, v tu nejméně vhodnou chvíli. Útočník olomoucké Mory Jan Knotek mohl v prodloužení přisoudit svému mužstvu v domácí premiéře nové extraligové sezony bod navíc. Nestalo se. Soupeř z Mladé Boleslavi hned z následující akce rozhodl.

Asi víte, na co se budeme ptát. Co se v tom prodloužení stalo?

No, nedal jsem prázdnou bránu. Potřeboval jsem ještě tak půl sekundy, abych se dostal trochu z osy. Byl jsem trochu v blbém postavení. Prostě jsem špatně stál, ještě bych potřeboval trochu couvnout, abych to mohl trochu zvednout. Takhle jsem to zametl jen brankáři do betonu.

Nepsané pravidlo „nedáš-dostaneš“ se potom potvrdilo.

Jak už valili, tak jsem si říkal: No, to je jasný. Když jsem to nedal, tak jim tam něco spadne. Bohužel, no.

Potom to už byla jen bezradnost.

Je to tak. Ani už jsem to pak nemohl dobruslit, nějak ovlivnit. Samozřejmě to kvůli klukům mrzí. Mohli jsme slavit, místo toho jsme za pět vteřin dole.

Čekal jste, že vám to Zbyněk Irgl ještě dá? Už on byl sám v dobré pozici.

Když to dostal, intuitivně jsem se otáčel, protože vím, že to umí takhle nahrát. Měl jsem to tam pověsit. Nebo spíš podržet a trochu zacouvat, ale v té rychlosti jsem bohužel takovou myšlenku neměl.

Jak hodnotíte celý zápas?

Aspoň, že máme ten bod, celý zápas jsme dotahovali, Boleslav výborně bránila. Těžko jsme se dostávali do šancí. Nebylo tam žádné přečíslení, pořád jsme jezdili to plných.

HC Olomouc - BK Mladá Boleslav
Mora poprvé doma jen za bod. Jsme hrubě neproduktivní, štve Motáka