„Celý čtvrtek jsme řešili vzniklou situaci. Nejdřív jsme s kluky hovořili my trenéři, pak přišla na řadu rázná domluva lidí z oddílového managementu. Nakonec jsme si sedli všichni dohromady a rozhodli se dát mančaftu důvěru pro utkání doma se Šumperkem. Tohle derby ale musí chlapi bezpodmínečně vyhrát, to je jasné,“ zdůrazňoval trenér Jestřábů Alois Chlustina.

S ohledem na jeho ostrou kritiku i hrozby směrem k vlastním svěřencům bezprostředně po nakládačce od Mostu se očekávaly vyhazovy některých hokejistů.

Proč od nich kouč ustoupil?

„Po Mostu jsem mluvil dost emotivně. Přes noc a během čtvrtka jsem pak vychladl, podíval se na celou věc víc s nadhledem a společně s kolegou Martinem Janečkem i vedením klubu zvolil tohle mírnější řešení,“ vysvětlil Chlustina.

V sobotním derby proti šumperským Drakům vyžaduje od své družiny maximální výkon.

„Ve středu jsme doplatili na vlastní hrubé chyby, nedůraz v osobních soubojích i v zakončení a slabé nasazení. Tohle všechno se musí o dvě stě procent zlepšit tak, abychom získali životně důležité tři body. Ty jsou jediným naším cílem pro utkání se Šumperkem,“ burcoval Chlustina.