Od hráčů Mory to byl v neděli na severu Čech asi nejslabší výkon od poslední reprezentační pauzy.

„Přistoupili jsme k zápasu tak nějak laxně. Nevím, jestli jsme si řekli, že je Chomutov poslední, ale do utkání jsme nevstoupili dobře,“ souhlasil útočník Aleš Jergl v rozhovoru pro ČT sport.

Svoji premiéru v roli kapitána si odbyl devatenáctiletý olomoucký obránce Jakub Galvas, první extraligový start málem ihned okořenil gólem mladý forvard Michal Matiaško, jenže puk v síti Pirátů neskončil stejně jako při střele Davida Ostřížka, který pálil do tyčky.

Góly začaly padat až po 30. minutě, když Branislav Konrád inkasoval po střele Stanislava Dietze, který v pádu otevřel skóre. Zanedlouho měl olomoucký brankář velké štěstí, když přežil bez další pohromy nájezd Pirátů.

O vyrovnání se postaral pohotovou střelou po vhazování Jan Jaroměřský, jenže ve třetí třetině si Piráti zajistili dvougólové vedení, když branku na 3:1 vstřelili dokonce v oslabení.

Mora to nezabalila

„Jak jsme pak museli dotahovat, tak nás to stálo síly,“ konstatoval Aleš Jergl, nejlepší hráč hostujícího celku.

„Chomutov nám odskočil ve třetí třetině o dva góly a já musím pochválit kluky, kteří to nezabalili a vyrovnali jsme na 3:3,“ ocenil na nepříliš vydařeném utkání trenér Mory Jan Tomajko.

O oba góly se postaral právě útočník Jergl, který našel obdivuhodnou formu a v posledních pěti zápasech se pyšní bilancí 4+4.

„Alespoň jsme získali ten jeden bod,“ těšilo Jergla.

Mora mohla vytěžit z minima maximum, jenže v prodloužení měla kopec smůly.

„Měli jsme přesilovku čtyři na tři. Tam jsme bohužel nastřelili jen tyčku,“ mrzelo Tomajka. Olomoučtí střelci pak při nájezdech pohořeli. Zápas rozhodl expert na trestná střílení Vladimír Růžička.

„Chomutov pak byl šťastnější v nájezdech. Gratulace domácím ke dvěma bodům, ale pro nás je to určitě zisk bodu,“ dodal Tomajko.

Mora po šesti výhrách v řadě padla. Netradičně ve středu na domácím ledě přivítá Karlovy Vary.

Galvas poprvé jako kapitánOlomoučtí hokejisté v Chomutově získali jenom bod a přišli o vítěznou sérii, obránce Jakub Galvas však na zápas proti Pirátům dlouho nezapomene. Ve věku 19 let a 174 dnů si odbyl extraligovou premiéru v roli kapitána. S céčkem na dresu nedávno odehrál reprezentační turnaj v Hodoníně, teď od olomouckých trenérů dostal tuto poctu jako dárek před odjezdem na světový šampionát hráčů do 20 let. „Je to jeden z našich nejlepších obránců. Nadprůměrný, excelentní bek, pravděpodobně nám bude chybět hodně,“ přiznal trenér Mory Zdeněk Moták.

Litovel (v modrém) prohrála s Brnem 23:24.
Litovelská frustrace. Tatran měl s Brnem na výhru, padl ale o gól
SK Sigma - FC Slovácko1:0
Sigma zahodila penaltu, ale po boji Slovácko zdolala

Piráti Chomutov - HC Olomouc 4:3 po nájezdech (0:0, 1:1, 2:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 31. Dietz (Sklenář, Klima), 41. Koblasa (V. Růžička ml., T. Svoboda), 44. J. Stránský (Tomica), rozhodující nájezd V. Růžička ml. - 33. Jaroměřský (Nahodil), 48. Jergl (Ostřížek), 50. Jergl (Dujsík, Konrád). Rozhodčí: Hejduk, T. Veselý - Malý, D. Klouček. Vyloučení: 5:1. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3134.
Chomutov: Peters - Dietz, Jank, Knot, Trefný, Valach, Štich - T. Svoboda, V. Růžička ml., Koblasa - Stránský, Klima, Sklenář - Duda, Vantuch, Tomica - M. Svoboda, Klhůfek, Marjamäki. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.
Olomouc: Konrád - J. Galvas, Ondrušek, Staněk, Švrček, Dujsík, Jaroměřský - Irgl, Strapáč, Burian - Ostřížek, J. Knotek, Laš - Jergl, Nahodil, Holec - Podlaha, Mráz, Matiaško. Trenéři: Tomajko a Moták.