„Dva dny zpátky jsem se díval v televizi na van Damma," smál se Tomáš Vošvrda, který slavil čtvrtou vychytanou nulu sezony.

Čisté konto v zápase s Boleslaví je pro každého gólmana skvělou vizitkou. Vážíte si hodně toho výsledku 3:0?
Ono to potěší, to je pravda, ale zase to nesmíme přeceňovat. Boleslav tady neměla dvě základní pětky, což dělalo velký rozdíl. Myslím si ale, že jsme odehráli nejlepší zápas za poslední dobu. Konečně tam z naší strany byla zodpovědnost, bojovnost a šli jsme si za výsledkem ať se děje co se děje. To si myslím, že nás potěšilo asi nejvíc.

Bylo to tím, že motivace proti prvnímu týmu tabulky byla vyšší?
To je pravda, ale já si myslím, že jsou určité věci, které by neměly chybět v žádném zápase. Ale jsem šťastný, že se to objevilo dneska proti Bolce a že nám to dodá sebevědomí do konce sezony.

Několikrát jste z branky vystartoval směrem na soupeře. Jaké jste měl pro to důvody?
To je pořád ta samá písnička. Oni tam vletí do našeho hráče, a i když to bylo třeba čisté, tak jsem si s nimi šel aspoň popovídat (usmívá se).

Generální manažer Erik Fürst vás po zápase s úsměvem plácal po zádech, že jste tentokrát při oslavném rituálu nevysklil plexisklo. Dával jste si na to pozor?
Tenkrát to byla taková náhoda, já už do toho místa teď neskáču (usmívá se). Teď už můžu skákat jenom za bránou.

Kromě tradičních skoků jste ale předvedl jakousi kung-fu sestavu na ledě. Co to mělo znamenat?
Dva dny zpátky jsem se díval v televizi na van Damma, tak mě to napadlo, že to udělám (směje se). Ani jsem si to nějak nepřipravoval, ale než to začalo, tak jsem Tomáši Halászovi řekl, že zkusím Van Damma (usmívá se).

Poslední dva zápasy v Ústí nad Labem a dnes s Boleslaví se vám osobně velmi vydařily. Pomůže vám to po psychické stránce?
Před tím se dva zápasy nepovedly, teď se dva zase povedly, takže je to pořád dokola (usmívá se). Ono se před tím nedařilo ani týmu, ale já věřím, že teď se už zvedáme a že to bude mít stoupající tendenci na důležitý konec sezony.

Příští týden se mění hrací termíny první ligy kvůli olympiádě. Budete hodně fandit českému týmu?
To je jasné, že se podíváme, ale myslím, že Švédové jsou na začátek moc těžký oříšek.

Neprobíhá nějaké hecování se slovenským kolegou Halászem?
Dneska trochu fňukal, že s nimi Islanders trochu vypekli, když jim nepustili Višňovského (usmívá se)