„Je škoda, že první gól v naší síti přišel tak brzo. I pak jsme s nimi ale hráli dlouho vyrovnaný zápas. Do defenzívy hrajeme dobře, ale vpředu jsme se do ničeho moc nedostávali. Třinci se letos dávají góly těžko," řekl olomoucký brankář Martin Falter, který teprve podruhé v sezoně nastoupil do zápasu jako jednička.

Skóre 1:0 na ukazateli stavu svítilo až do 48. minuty. Pak se ale Oceláři během pěti minut trefili třikrát a bylo po hanáckých nadějích.

„Asi nás zlomil druhý gól. Z Třince to spadlo a ukázala se jeho kvalita. Ale padesát minut jsme byli na dostřel, nehráli špatně. Nehráli jsme v oslabení, což bylo důležité, oni ale snad druhou přesilovku využili ke gólu na 3:0 a to bylo rozhodující," prohlásil Falter.

„Třetí třetina už patřila nám. Vyplatila se nám trpělivá hra. Hráli jsme dobře dozadu. Pak jsme z tlaku do brány dali na 2:0 a třetí gól jsme přidali i z přesilovky. Pak už jsme to měli ve svých rukou," řekl nejlepší hráč zápasu třinecký útočník Rostislav Marosz.

Olomoučtí hokejisté ale teď musí na předchozí nezdary zapomenout a pokusit se v úterý naplno bodovat.

Úkol to ale nebude nijak jednoduchý. Na domácím stadionu hostí mistrovský Liberec.

„Je to druhá porážka v řadě, takže by bylo dobré, to co nejrychleji utnout a naplno bodovat. V tabulce se to srovnává a další zápas doma bude hodně důležitý," uvedl pro klubový web Martin Falter.

Bílí Tygři měli ze začátku sezony problémy po odchodu klíčových hráčů, ale v poslední době chytili formu.

Severočeši drží vítěznou sérii již sedm zápasů. Naposledy tým prohrál 14. října v Litvínově 2:3 v prodloužení.

Zápas vzhledem k televiznímu přenosu začíná již v 17.20.