„Já se na to těším. Doufám, že dostanu nějakou šanci ukázat se a že se tady prosadím. To všechno ukáže až čas. Je to první příležitost a uvidíme, jak to dopadne," hlásil Adam Zeman po úvodním tréninku suché letní přípravy.

Hned na úvod dalo nové duo olomouckých trenérů Zdeněk Venera – Jiří Dopita svým svěřencům pořádně do těla. „Myslím, že jsou oba v pohodě. Budou nám dávat zabrat, ale zvládneme to," je si jistý Adam Zeman.

Z plochy umělé trávy Androva sportovního areálu odcházeli hokejisté až před pravým polednem.

„Já jsem na tyhle dlouhé tréninky docela zvyklý z Jihlavy, kde se taky trénuje tak dlouho dopoledne. Byl to klasický první trénink na zapracování, plus fotbal, takže nic náročného," komentoval Adam Zeman, který má zatím na kontě pouze tři extraligové starty v dresu Pardubic.

V Olomouci se jej ujal jeho spoluhráč z uplynulé sezony Richard Diviš.

„Ríša mi pomáhá, bydlím teď u něj a časem si holt něco najdu. Pomůže mi s tím trošku se tady rozkoukat po městě a snad to bude dobré," usmívá se Adam Zeman, který tři roky za sebou dokázal v první lize nasbírat alespoň třicet bodů. V sezoně 2013/14 byl s 28 zásahy třetím nejlepším střelcem soutěže.

Bude sbírat hojně body i za Hanáky v extralize?

„Uvidíme, někdo se může prosazovat v první lize a pak v extralize nic. A může to být i naopak," dodal Adam Zeman.