Schovával jste si trefy právě pro tyto rozhodující chvíle?
Myslím, že ty góly jsem dal zrovna v tu pravou chvíli (usmívá se). Jsem za to strašně rád. Euforie, lauf… Nevím, jak bych to ještě jinak nazval.

Při vašem prvním gólu jste obránci na modré čáře nasadil takovou zvláštní kličku. Nebál jste se, že vám puk ještě uteče?
Já jsem to tam trochu hledal někde pod nohama, ale naštěstí to vyplavalo před ofsajdem, takže to postavení mimo hru nebylo. Střílel jsem pod lapačku, to se mi podařilo. Tam jsem mířil 
a spadlo to tam.

Na druhý gól vám obloučkem nahrál brankář Tomáš Vošvrda před prázdnou branku. To je situace, která se zase tak často nestává, že?
To ne. Ale Vošvec tuhle dlouhou nahrávku umí. On to trénuje a celou sezonu jsme se na takovou situaci připravovali, že to zkusíme. Ale ještě to nevyšlo, až do dneška. Takže i tohle přišlo 
v pravou chvíli.

V zápase jste vedli o tři góly, ale Jihlava snížila a sahala po vyrovnání. Proč jste si postupový zápas takto zdramatizovali?
To je náš problém, že když vedeme o dva tři góly, tak přestaneme hrát. Jihlava měla dost šancí, ale naštěstí dala jenom dva góly. Stejně jako v minulém zápase venku jsme zaspali druhou třetinu 
a na to si musíme dávat pozor, protože v baráži se to asi nebude hodit.

Semifinálovou sérií jste propluli poměrně hladce v pěti zápasech. Čekali jste až tak příjemný vývoj?
Myslím, že Jihlava si na nás věřila, ale my jsme je trochu přečetli a byli jsme na ně připravení. V Jihlavě je teď asi velké zklamání, protože oni do toho určitě šli 
s tím, že postoupí oni. Myslím, že nikdo nečekal, že my postoupíme výsledkem 4:1 na zápasy.

Po roce si zahrajete v baráži 
o extraligu. S jakými ambicemi do ní vstoupíte?
Loni se to jenom vyzkoušelo a letos uděláme další krok směrem vzhůru. To je samozřejmě trošku s nadsázkou. Bude to těžké, ale my se o to popereme a doufám, že budeme bojovat déle než loni. Věřím, že sezonu nějak zdárně dokončíme.

Můžete využít zkušenosti z loňska, i když jste závěr prolínací soutěže spíše jen dohrávali 
z povinnosti?
My jsme skončili myslím po třech zápasech (smích). Já pevně věřím, že letos jsme na to lépe připravení a že se o to popereme déle. Minimálně do posledních dvou barážových kol nebo až do toho posledního.

Znovu narazíte na Chomutov a Mladou Boleslav, kterou doplní Kladno. Jak se vám jeví síla soupeřů?
Chomutov je silný, Kladno taky a Boleslav taky (směje se). My se musíme soustředit hlavně na svoje výkony a klíčem k úspěchu bude uspět 
v zápasech doma a pak dovézt nějaké body z venku. Ale bude to těžké.

Zápas s Jihlavou navštívily čtyři tisícovky fanoušků. Věříte, že na baráž už bude vyprodáno?
Loni byl jednou vyprodaný proti Liberci, a i když se prohrálo, tak byla strašně hezká atmosféra. Ale věřím, že lidi přijdou, že jsme je trochu nalákali, i když jsme ten dnešní zápas trošku zdramatizovali. To je, myslím, reklama na hokej.

Budou pro vás osobně barážové zápasy vrcholem kariéry?
Přesně tak. Pro mě byl největší zážitek dnešní zápas. Celou sezonu jsem nemohl dát góly a dneska to opravdu přišlo v pravou chvíli. Jsem úplně nadšený, proto se ten hokej hraje. To jste úplně ve vesmíru (směje se). Je to neskutečná euforie, ale nesmíme zaspat nebo usnout na vavřínech, protože sezona pro nás nekončí. Naopak možná to nejdůležitější právě teď přichází.