Hrňa přitom proti Slavii skóroval dvakrát.

Druhý zásah při samostatných nájezdech se mu ale do statistik nezapočítával, protože vítězná branka připadla Rostislavu Maroszovi.

„Já jsem za to strašně rád, že mi to tam takhle padá. Jenom, aby to šlo dál a hlavně, aby to pomáhalo k vítězství týmu. Abychom nebyli v play-out, ale hráli předkolo. To by bylo úplně super," přál si šestadvacetiletý útočník, jenž byl nepotřebný v Třinci.

Právě proti Ocelářům Hanáci nastoupí v pátek doma 
a Hrňa má o motivaci postaráno.

„Teď nás čeká doma Třinec, který je suverénně na prvním místě a šlape. Takže pro nás body na Slavii byly hodně důležité a teď se budeme snažit vzít něco i Třinci," doplnil Hrňa.

Nováček vyhrál tři z posledních čtyř zápasů a vůbec poprvé v sezoně se radoval dvakrát za sebou.

„O to jsme se snažili od začátku, ale furt to bylo: prohra, výhra, prohra, výhra. Jsme moc rádi, že jsme teď získali dva vyhrané zápasy, i když jen za dva body," podotkl Hrňa.

Olomouc Slavii přestřílela poměrem 30:22, musela v zápase dohánět ztrátu poté, co inkasovala dvakrát před polovinou první třetiny dvakrát během 36 vteřin.

„V tu chvíli jsme vypadli z tempa. Dali jsme gól a řekli si, že to už nějak uhrajeme. Pak jsme dostali dva rychlé góly a to nás zase probralo, věděli jsme, že musíme začít zase znova, a od začátku druhé třetiny jsme se srovnali. Snažili jsme se to tam nějak ubít aspoň na ty dva body. A to se nám naštěstí podařilo," navázal Hrňa, který ve čtvrté minutě otevřel skóre utkání.

Mora má sílu, brání se útokem

Olomouc se prezentovala 
v Praze aktivní hrou a byla plna sil.

„Je to tím, že hrajeme pořád na čtyři lajny. Furt to točíme, i v oslabení a v přesilovkách. Někdo to dohrává třeba na dvě lajny a ke konci nemá sílu, které my naopak máme hodně," uvedl.

Nováček se řídí tím, že nejlepší obranou je aktivní hra dopředu.

„Snažíme se hrát aktivně, protože když se zatáhneme, tak vždycky dostaneme gól třeba tři minuty před koncem. To se nám stalo teď dvakrát, že jsme inkasovali před koncem. Takže se snažíme hrát až do konce zápasu aktivně," dodal olomoucký útočník