"Rodina mi teď dala trošku volno. O děti se víc starala přítelkyně. Poslední dny jsem spal, jedl a hrál hokej," popisoval hektické dny Konrád.

Po postupu přes Zlín v poměru 3:1 na zápasy čeká slovenského gólmana pár dnů volna a od čtvrtka už bude čelit plzeňským Indiánům ve čtvrtfinálové sérii.

Zlínská mise je splněna už po čtyřech zápasech. Cítíte úlevu?
Ano, my jsme měli možnost si čtvrtfinále vybojovat v posledním zápase základní části v Jihlavě. Tam se nám to ale nepodařilo. Jsem velmi rád, že ten sezonní cíl, dostat se do desítky, jsme splnili a toto je zas něco navíc. Je to super.

Poslední zápas jste vyhráli 3:2. Byly to velké nervy v závěru, kdy vás Zlín dvakrát překonal?
Dvě třetiny hrál Zlín dobře, třetí třetinu jsme ale začali perfektně a prakticky jsme je k ničemu nepouštěli. Nedokážu si to úplně vysvětlit, co se tam stalo. Když začali hrát power-play, tak jsme se trochu zbláznili a začali jsme tam trochu moc lítat. Ještě dvacet vteřin před koncem tam vyplaval samotný hráč před bránou - to byla stejná situace jako před prvním gólem, takže jsem si na to naštěstí dal pozor. Tohle by se nám ale určitě stávat nemělo.

Extraligoví hokejisté Olomouce ovládli předkolo play-off, když sérii na tři vítězství ukončili v sobotu ve Zlíně po výhře 3:2. Na snímku vítězné emoce kohoutů.
Mora vyřadila Zlín! Ve čtvrtfinále vyzve našlapanou Plzeň


Vyhrál sérii lepší nebo šťastnější tým?
Série byla, myslím, hodně vyrovnaná. Jak jsme ji mohli vyhrát my, tak ji mohl vyhrát i Zlín. Nebudu říkat, že vyhrál šťastnější - oni mají Šťastného, my ne (úsměv). Štěstí přeje připravený, takže jsem rád, že se to povedlo.

Které faktory hrály v konečném účtování ve prospěch Mory?
Že jsme v těch třech vítězných zápasech dali víc gólů než soupeř. Paradoxně v zápase, kdy jsme možná hráli nejlépe, jsme prohráli. Důležitý byl ten páteční zápas, který jsme otočili, a dnes se nám do toho šlo trošku lépe.

Rozhodly i přesilovky, během kterých se Zlín vůbec neprosadil?
Rozhodně jsme rádi, že jsme je uhlídali. Víme, že v základní části jim to celkem šlo, takže si toho vážíme. Čeká nás Plzeň, která má vynikající přesilovky, takže budeme mít co dělat (usmívá se).

Co čekáte od plzeňského soupeře ve čtvrtfinále?
To, co v základní části. Kombinační, rychlý a bruslařský hokej. Plzeň je v úplné pohodě, ale my se je pokusíme potrápit.

Může být vaše výhoda, že jste rozehraní?
My jsme zase hráli každý den jak blázni. Takže teď jsme rádi, že si čtyři dny oddychneme. Těžko říct, jestli to bude výhoda.

Reprezentoval jste Slovensko na olympijských hrách a po návratu hned naskočil do extraligy. Těšíte se na pár volných dnů?
Rodina mi teď dala trošku volno. O děti se víc starala přítelkyně. Poslední dny jsem spal, jedl a hrál hokej (směje se). Teď si dva volné dny užiji i s dětmi.

Ples Olomouckého kraje v NH hotelu v Olomouci
Ples Olomouckého kraje zaplnil parket NH hotelu, zpíval Janek Ledecký