„Zápas určitě lehký nebyl, nejtěžší bylo se na to dobře připravit. Každý mluví o tom, že Slavia je v krizi, to ale neznamená, že sem přijdou a dají hlavy dolů a prostě tady prohrají," řekl Pavel Skrbek po vítězství 4:2.

Mora v zápase prohrávala po trefě Bednáře, jenže na nepříznivý stav dokázala rychle zareagovat.

„Bylo dobře, že jsme se nepoložili a dokázali dát kontaktní gól," pochvaloval si Pavel Skrbek.

Po jeho trefě z úvodu druhé třetiny už Mora vedla 3:1 a zdálo se, že utkání pro Slavii může skončit debaklem. Kohouti však neproměňovali šance a nechávali tak soupeře ve hře.

„My jsme dnes měli strašně moc šancí, které jsme nevyužili. Pak se na nás Slavia tlačila a my jsme z toho měli ty obrovské příležitosti," popisoval Skrbek.

Mora se díky zaváhání Hradce a Pardubic dostala na páté místo tabulky.

„Každé tři body jsou důležité, my ale jdeme zápas od zápasu. Je hrozně zrádné se dívat na tabulku, protože ono se to taky strašně rychle může proti nám otočit," uvědomuje si Skrbek hrozbu, která by nastala kvůli případné šnůře několika porážek. V neděli navíc Kohouty čeká zápas na ledě favorita.

„Třinec je silné mužstvo, ale my jsme jej tady doma porazili. Není důvod, proč bychom nemohli vyhrát i tam," věří Pavel Skrbek.

Po necelých dvou měsících naskočil do extraligového zápasu olomoucký útočník Richard Diviš, který nastoupil na pozici centra čtvrté formace. „Odehráli jsme slušný zápas. Mě to bavilo," prohlásil.

O tom, že nahradí Jana Knotka, se dozvěděl den před zápasem.

„Užíval jsem si to, trošku mě mrzí, že jsem se tam neprosadil. Nějaká šance tam byla," řekl útočník, který alespoň asistoval u gólu Tomáše Rachůnka.

„Byla to souhra okolností a víceméně individuální akce Tomáše. Ale mám asistenci a jsem rád, že jsem se aspoň nějak zapsal do statistik," řekl Diviš, jenž momentálně nastupuje převážně v dresu prvoligové Jihlavy.

„Mám to rozjeté na dvou frontách. V Jihlavě jsme se teď dostali do takové nekomfortní situace," naráží Richard Diviš na fakt, že Dukla je až na osmém místě první ligy.

„Hrát za Olomouc je svátek, je to pro mě ohromná motivace vrátit se sem a hrát tady," říká Richard Diviš, který by však v sobotu měl znovu hrát „jen" první ligu.