Kohouti druhým týdnem trénují na ledě, ale někteří hokejisté kvůli drobným problémům chybějí. Nejvážnější je situace kolem gólmana Tomáše Halásze, který kvůli problémům s kotníkem na ledě ještě nebyl.

„Dostal čtrnáctidenní klid, aby se to nezhoršilo," řekl sportovní manažer Josef Podlaha na adresu brankáře, který se zranil 
v červnu při fotbalovém turnaji s fanoušky.

Trenérům budou navíc chybět další tři hráči.

„Houdkovi se zanítil výrůstek v kotníku, který byl už dříve vyřezávat. Jaroměřský a Škůrek jsou nemocní," poznamenal Podlaha.

V předchozích letech 
v úvodních přípravných zápasech dostali volno zkušení hráči. Tentokrát budou hrát všichni, kteří jsou v pořádku. „Pro mladé hráče je to příležitost, aby se ukázali a prosadili do prvoligového kádru," řekl Podlaha.

I přes extrémní vedra příprava týmu probíhá podle očekávání. „

Áčku jsme nemuseli zrušit žádný trénink. Led ale nestíhal a některé tréninky mládežnických družstev se nekonaly," přiznal Podlaha.

Olomoučtí trenéři budou navazovat na loňskou úspěšnou sezonu, po níž kostra týmu zůstala stejná. „Výhodou je, že mužstvo zůstalo skoro stejné. Hokejisté se tak nemusejí nijak sehrávat," dodal Podlaha.

Na úvod přípravných zápasů olomoucké hokejisty stejně jako před rokem čekají extraligové Vítkovice. Vítkovičtí, kteří to v uplynulé sezoně dotáhli přes předkolo do čtvrtfinále a nakonec se umístili na 8. místě, zahájili s třicítkou hráčů. Do přípravy se zapojil slovenský útočník Michael Vandas, jediná posila Ostravanů. Trenérská dvojice Peter Oremus, Roman Šimíček naopak postrádala Viktora Ujčíka a Marka Malíka, kterým skončily smlouvy, a na nových se s klubem nedohodli.

„Chceme dát více prostoru mladým hráčům," podotkl trenér Vítkovic Peter Oremus. „Všichni jsou na stejné startovní čáře. Dostanou dost prostoru se ukázat a prosadit," dodal kouč. To platí 
i o dvojici útočníků Petr Kolouch, Lukáš Kucsera, která vloni působila právě na Hané.

„Zápasy proti Olomouci 
a Košicím odehrajeme ze tří čtvrtin na hráče, kteří už 
v mužstvu hráli v minulé sezoně. Proti Francouzům to bude více o těch mladších. Každopádně do Olomouce pojedeme se třemi pětkami, které nastupovaly za Vítkovice během uplynulé extraligové sezony," uvedl Oremus pro klubový web.