„Byl to vyrovnaný zápas a už od začátku bylo jasné, že to nebude nic lehkého. V Univerzitní lize moc snadných zápasů nebude. Jsem ale velice spokojen s tím, jak jsme zvládli náš nastavený herní systém,“ hodnotil domácí premiéru trenér olomouckého týmu Radim Zbránek.

Domácí se v první třetině prezentovali aktivní hrou, což vyústilo v mnoho dobrých šancí a také ve dvě přesilové hry. Dlouho se však hráči z Univerzity Palackého nedokázali gólově prosadit. A podařilo se jim to až ve 20. minutě. Kopáčovu ránu od levého mantinelu tečoval Petr Mareček, který otevřel skóre utkání.

Začala druhá třetina a další gól v síti Pražanů na sebe nenechal dlouho čekat. Po chybě obránce se za brankou dostal k puku Ivo Blahunek, přihrál osamocenému Petru Marečkovi, který se nadvakrát prosadil a vstřelil svůj druhý gól v utkání. Hanáci poté pokračovali v kvalitním výkonu a snažili se držet si vedení. Ve 40. minutě se ovšem Pražané dostali do tlaku a zasypali Ondřeje Horvátha velkou spoustou střel. Ten jich sice dokázal velkou řadu pochytat, ale na dorážku Milana Piovarčiho už byl krátký.

V 52. minutě měli domácí štěstí, když kotouč proskákal kolem tyčí jejich brány. Hned o minutu později byl na 5 minut plus do konce utkání vyloučen hostující Karoch. Před třetí sirénou bylo k vidění ještě pár vyloučení na obou stranách, ale ke změně stavu to nevedlo.

Shields tak mohli být po domácí premiéře spokojení. „Pár chyb ve hře sice bylo, ale to připisuji faktu, že je teprve začátek sezony a mnoho společných tréninků jsme neměli. Byl to ale bojovný, týmový výkon a dle mého jsme si tři body zasloužili,“ prohlásil trenér Zbránek.

Jeho tým navázal na vítězství z ledu BO Ostrava Vítkovice Steel a s plným počtem bodů vede tabulku Univerzitní ligy.

„Postupujeme krůček po krůčku, minutu po minutě a vteřinu po vteřině a pro výhru uděláme vždy naprosté maximum. Občas se sice může stát že prohrajeme, ale budeme chtít hrát tak, abychom i po té prohře mohli odcházet z ledu se vztyčenou hlavou,“ dodal kouč Radim Zbránek.

Předseda olomouckého univerzitního hokejového týmu Dominik Pudelka předal rektorovi UP Jaroslavu Millerovi jeden ze zbrusu nových dresů.
Hokejisté Univerzity Palackého mění název, logo i soutěž

HC Univerzita Palackého v Olomouci - UK Hockey Prague 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 20. Mareček (Kopáč, Janečko), 24. Mareček (Blahunek, Janečko) – 40. Piovarči (Rubeš)

DAVID KUBATÍK