Trenér Petr Fiala si ale stále všímá nedostatků ve hře svých svěřenců.

„Během šedesáti minut máme kolísavou výkonnost a je na čem pracovat. Musíme zlepšit třeba přesilovky a hru v obranném pásmu. Chceme držet krok s Mladou Boleslaví, musíme se zlepšit," uvědomuje si kouč.

Devět získaných bodů považuje za téměř samozřejmost.

„Dvakrát jsme hráli doma. Bylo by špatné, kdybychom měli šest bodů. Prvoligová mužstva jsou kvalitní. My si musíme výkonnost ne udržet, ale zlepšit. Doufám, že to tak cítí i hráči," poznamenal Fiala.

Ve středečním utkání byli poprvé na olomoucké soupisce dva junioři, kteří mají dostávat šanci podle nového nařízení hokejového svazu. Zatímco obránce Alex Rašner odehrál celý zápas, útočník Aleš Jergl do hry nezasáhl.

„Aleš musí počkat. Máme šikovné kluky, ale junioři padají. Nemůžeme si dovolit nechat tyhle hráče u nás. Aby hráli pět zápasů týdně, je blbost," upozorňuje Fiala na možnou enormní zátěž.

Klub se navíc snaží mládežnické týmy udržet v nejvyšších soutěžích.

„Potřebujeme, aby juniorka v úvodu sezony uhrála co nejvíc bodů. Teoreticky by mohli hrát v první lize, ale z extraligy juniorů by se nesmělo sestupovat. Pak bychom tyto hráče mohli obehrávat. Když se navíc vyhrává, tak nebudete sahat do sestavy," poznamenal trenér Fiala.

Poloprázdné ochozy zimního stadionu v Olomouci

Takto to na olomouckém zimáku vypadalo na třetím duelu Mory v nové sezoně. Oficiální statistika při středečním zápase s Kadaní napočítala 1017 lidí. Kohouti nově s trenérem Dopitou přitom už měli za sebou dvě docela přesvědčivé výhry v lize a hodně vydařenou přípravu. Foto: DENÍK/Stanislav Heloňa

"Docela strašné"

Olomouckým hokejistům se sice na úvod sezony daří, ale na domácí zápasy chodí podprůměrné návštěvy.

První zápas s Třebíčí podle oficiálních údajů vidělo 714 diváků, ve středu na Kadaň přišlo 1017 lidí.

„Pro mě je to strašné zklamání. Na prvním zápasu s Třebíčí bylo sedm set diváků. Takhle málo lidí tady nebylo snad ani v dobách, kdy se nepovedla příprava," porovnával Fiala.

Vedení klubu si přitom slibovalo, že loňská povedená sezona se odrazí na návštěvnosti.

„Člověk četl názory, že když se bude hrát lépe, tak lidi budou chodit. To není vůbec pravda. Tady je pořád stejný počet diváků a další se občas přijdou podívat na soupeře. Jinak je to docela strašné," dodal Fiala.