Mora tak reaguje na početnou marodku, neboť v sobotním utkání proti Spartě jí chybělo hned sedm borců: pět obránců (J. Galvas, L. Galvas, Škůrek, Vyrůbalík, Ondrušek) a dva útočníci (Skladaný, Káňa).

„Všechno to jsou elitní hráči,“ povzdechl si olomoucký kouč Zdeněk Moták po prohře 2:5 a dodal: „Dostali jsme lekci z produktivity.“

Branislav Konrád a David Škůrek slaví vítězství Mory nad Plzní. Ilustrační foto
Spokojená Mora: Nejsme defenzivní tým, hrajeme poctivě a moderně

Právě proto by měl do plecharény zamířit zkušený Irgl, který se naopak poslední dobou trápil v Třinci. Stříbrný medailista z mistrovství světa 2006 v Rize s dlouholetými zkušenostmi z KHL odehrál v tomto ročníku nejvyšší soutěže 33 zápasů a posbíral deset bodů (5+5).

Při sobotní porážce 0:1 se Zlínem strávil na ledě ve čtvrté formaci pouhé tři minuty, což je pro hokejistu jeho formátu málo. Na Hané by naopak šikovný pravák mohl ožít a pomoct třeba v přesilovkách, kde často využívá svůj střelecký instinkt.

V dresu Kohoutů by se mohl bývalý reprezentant představit už ve středu na ledě Pardubic. Zda se ještě Irgl do Werk Areny vrátí, není jasné. S Oceláři má každopádně podepsanou smlouvu i na příští sezonu.

Výměna by mohla nastartovat i Romana Vlacha, který loni přišel do Olomouce ze Zlína, okamžitě zaujal a měl se stát oporou do budoucna. V létě jej však zabrzdilo zranění obličeje a v letošním ročníku nasbíral ve 33 zápasech jen 13 bodů (4+9).

Silvestrovská show otužilců v Přerově
Show otužilců bavila tisíce lidí, "kópal" se i vnuk Františka Venclovského